Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

PC nedosahuje maximální rychlosti připojení

Od: hynas odpovědí: 6 změna:

Zdravím,

obracím se na vás s dotazem ohledně připojení.

Včera jsem přešel k novému poskytovateli internetu (Virgin media - žiju v UK). Zakoupil jsem balíček 50mb/s. Router mám umístěný v obývacím pokoji (pozice přibližně uprostřed celého bytu).

Připojené zařízení: Xbox one, iPhone, iPad a stolní PC.

Všechna zařízení jsou připojená pomocí wi-fi, přičemž pokud udělám test (speedtest.com) na xboxu, ipadu či iphonu, dosahuji hodnoty 45-55mb/s a to i v případě, že zkouším test i z jiných místností, kde je síla signálu cca 80%.

Problém nastává u stolního PC, kde dosahuji okolo 5-10mb/s a nemohu přijít proč tak jest. PC je v druhé místnosti za dvojitou stěnou z cihel (podotýkám, že pokud ze stejného místo dělám test z telefonu, je stále vše v pořádku). Používám wifi adaptér od ASUSu připojený pomocí USB 3.0. ( asus.com/...

Zkoušel jsem i USB prodlužovák (3m), kdy jsem se s wifi adapterem dostal cca na 0,5 metru od routeru, ale nevidím žádný rozdíl.

Máte nějaké návrhy, co by mohlo být špatně? Děkuji moc

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Tak to problémové PC vem, a přestěhuj je do blízkosti routeru a připoj je ethernetovým kabelem přímo do routeru.

krtek*
hodnocení

0x

no co...síťová karta v PC je pomalá a neumí přenášet takovou rychlost :) jiné řešení z toho co píšete mě něnapadá...

hodnocení

0x

To je nějaký šotek ne? V UK nemáte podobné webovky pro radu ani servis poskytovatele připojení?.. No nic, kdyby náhodou toto měl být korektní dotaz, pak informací je velmi málo:

1) netušíme, jakou rychlostí může váš stolní PC stahovat data - to je asi ta zásadní info

2) jakýkoliv router má určité vlastnosti - ten váš, o kterém nevíme nic, také rozděluje data jako všechny ostatní mezi přístroje připojené.

3) ten adaptér v PC bez anténky je šméčko... něco podobného používá můj syn přes 2 zděné zdi a stahuje 0,5MB/s

V každém případě poskytoval internetu do míst příjmu - router - nemá vliv na příjem z dané krabičky do PC...

vernon
hodnocení

0x
No, 50 milibitů za sekundu, to je rychlé jak blesk ;-D

jarina
hodnocení

0x

Má 802.11ac? přes jakou frekvenci jsi připojen (2.4/5GHz) USB 3.0 ruší 2.4 pásmo (např bt myš), pokud je to šmejde/dofláklé.

hodnocení

0x

A na starém providerovi jste rychlost měřil a tam byla v PC v poho?

Mohl odejít ten USB dongle. Já bych zkusil připojit PC přes UTP kabel, jak píše @colombo Tam budete mít plnou rychlost - tedy pokud nemáte v PC 10Mbitovou kartu, ale ta už se snad ani nevyrábí né? *smich*

Můžete zkusit ten dongle s jinym PC nebo notebookem?

Nehlásí třeba správce zařízení nějaký problém? Co nové ovladače?

Je nastaven v bezdrátovém adaptéru v PC správný standard? Asus píše, že USB-N53 podporuje 802.11a/b/g/n ale to neznamená, že to nemáte v PC nastaveno špatně.

Co router? Co je to vůbec za router? Nemáte tam nějaké security nastavení? Není nastaveno třeba QoS (Quality of service)

PS: Prodlužovací USB kabel není ideální. Sice píšete jen 3m a přes USB3, ale ani bych se nedivil, kdyby ho PC neviděl. Jinak Asus.com píše, že je to USB2 zařízení, tak zkuste USB 2

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]