Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak je to s reklamací?

Od: caabik* odpovědí: 3 změna:

Dobrý den,
chtěl bych se zeptat na jednu věc ohledně reklamace. Mám v plánu si kupovat z bazaru grafickou kartu od Asus nebo MSI. Grafická karta v bazaru je ještě se zárukou a prodávající by mi k tomu přiložil i fakturu o koupi. Chci se zeptat, zda pak budu moci grafickou kartu bezproblému reklamovat (v případě poruchy) přímo na stránkách prodejce (asus/msi), i když faktura bude na jiné jméno?
On má grafickou kartu koupenou přímo ze skladu výrobce, protože to má levnější.
Děkuji za odpověď

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

cinematic*
hodnocení

0x

Dobrý den, ano, budete moci reklamovat. Důležité je mít fakturu (záruční list) k výrobku. Na jménu nezáleží.

av5hon8
hodnocení

0x

Z pohledu zákonů je odpovědnost za vadné plnění nepřenosné. To znamená, že zákonem daná "záruka" pro tebe nebude platit. Většina prodejců ale jde nad rámec zákona a uzná práva i dalším majitelům. Ale není to pravidlo. takže se na toto nelze spolehnout.

V případě, že plnění by šlo za prodejcem, tak se vstřícnost nejspíše vytratí. Kdo by chtěl platit tisíce z vlastní kapsy, když dle zákona nemusí. :)

Není ale problém, aby ti tuto "záruku" držel přímo tvůj prodejce.

pc*
hodnocení

0x

Což o to, reklamovat můžete, ale pokud dojde na plnění, tak vrácenou částku dostane ten kdo uzavřel kupní smlouvu, tzn, že prachy dostane ten kdo vám tu kartu prodal.

Jde o to, že pokud to bylo na fakturu (ne pokladní paragon) tak prodávající firma uzavřela smlouvu s prvním kupujícím dotyčného předmětu a nikoli s vámi.

--------------

Na jiné poradně se právě tento problém řešil. Druhý majitel reklamoval kartu, kterou koupil levněji za sníženou částku (například 2.000), Firma reklamaci uznala a celou částku ( například 3500) poslala prvnímu majiteli který ji původně koupil. Ten poslal z této částky (2000) druhému kupujícímu a těch 1500 si nechal.

A teď nastal problém.

Druhý kupující, který koupil použitou kartu za 2000 si nárokoval celou vrácenou částku 3500, protože ji reklamoval on.

----

Podle mě,měl druhý kupující, štěstí, že mu první kupující vůbec něco poslal, protože ten taky mohl hrát mrtvého brouka.

Teď mě napadlo, že pokud by tu kartu opravili, tak by ji taky určitě poslali prvnímu majiteli, ale nevím, je to jen spekulace.

To jsou ty úskalí bazarových nákupů (které vám garantují záruku)*smich*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]