Nejste přihlášen/a.
Mám problem s bezdrátovým přenosem obrazu přes widi do TV Samsung z notebooku (Windows 8, Intel Ac7260+Bt).
Nevím kdy, ale asi před rokem to ještě šlo. Projevuje se to tak, že se sice jakoby připojí (po té co na tv dám Source Screen Mirroring), na notebooku v metro nastavení (Promítat-připojit monitor) ji vyhledám a vyberu. Zajímá mě také proč není potřeba PIN, mám pocit, že na jiném notebooku je potřeba. Na TV stále se zobrazuje černá obrazovka a Text načítám (animace s skolečkem). Zajímavé je ,že šipka kurzoru (nějaký vlastní tvar šipky) funguje podle pohybu kurzoru na ntb. Správně, rychle, bez prodlev. Občas také jde zvuk, občas ne.
Obraz téměř nidky nejde, většinou se záhadně objeví, když zavřu víko notebooku (objeví se většinou jen jeden frame, který tam zůstane, zřídka jde obraz plynule,a když tak trhaně, ale bez artefaktů). To by podle mě ukazovalo na problém se signálem, ale je to divné, proč obraz bez problému jde (a zkoušel jsem jít s notebookem pár metrů pryč,abych zjistil, že se zvuk přeruší, ale v tom se tam náhodně objevil nový snímek),. Také jsem zkoušel různé orientace ntb, úhlu otevření a orientace TV. Nezkoušel jsem jiné prostředí(kdybynáhodou rušení).
Další věc je ,že task manager- Výkon - wifi(wifidirect adaptér) hlásí konstantní upload 10Mbps (což je adekvátní fullhd 30fps proudu s nízkou kompresí), což sice ukazuje, že stále vysílá, ale neříká to nic, jestli třeba není problém v anténě, nebo rušení nebo nějak podělaných paketech ,že je tv nepřečte. Zároveň jsem v té situaci zkusil přenášet traffic (s jiným strojem připojenému k wifi routeru), úspěšně 4 MB a 6MB/s.
Také jsem experimentoval s nastavení úspory energie-wifi v napájení-upřesnit, v Síťové adaptéry-Vlastnosti-Konfigurovat-Upřesnit (různé volby UASPD, Packet coalesnce, Transmit power,...RTS-CTS) nikdy se to nezlepšilo. Také provoz na baterii/zdroj. Také jsem zkoušel manuálně frekvenci CPU nastavit.
Jak to widi zprovoznit? Kde je problém? Nemůže být problém v nějakém nekompatibilní revizi videokodeku(občas to snímek přenese)? Také proč to částečně závisí na zavřeném víku? Co se mohlo změnit od doby, kdy to šlo vždy bez problému?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.