Nejste přihlášen/a.
Vážení rádcové,
prosím jak poznám, že moje deska Asus P8H67-M PRO, procesor Intel(R) Core(TM) i5-2500K CPU @ 3.30GHz může pracovat v 64 bit režimu? U pamětí čtu 64 bit, ale u slotů PCI jen 32 bit. Mohu nainstalovat WXP 64 bit (po předchozím nainstalování 64 bit driverů?) Děkuji za pomoc!
Pavel
(chtěl jsem si nainstalovat novější Adobe After Effects, ale byl jsem upozorněn, že novější jsou JEN 64 bit)
Snad to máš dobře osázené paměťmi, ať si to zbytečně nezpomaluješ. Nejlépe vždy dvě stejné paměti do stejně barevných konektorů.
WinXP64 podporují více RAM (až 128GB) než jen ty 4GB jako 32-bitové XP.
Příklad dnešních cen pamětí.
Deska sice oficiálně podle manuálu podporuje jen DDR3 1333MHz, ale to asi jen proto, že tenkrát rychlejší na trhu nebyly. Dnes jsou levnější ty rychlejší DDR3 1600MHz.
Ovladače u této desky na Win XP 64 bit sice jsou
ale tyto Win XP 64 bit jsou jen v angličtině. Sice lze stáhnout český jazykový balíček do těchto Windows, ale ten spíš nadělá ve Win neplechu, navíc není přeloženo vše a bezpečnostní záplaty téměř nejsou.(už jsem taky vyzkoušel a nemá to cenu)
Je to vývojová verze, škoda, že to tenkrát nedotáhli do konce.
Osobně bych šel cestou instalace vyšších Windows 7 případně 8,1/10 v českém jazyku.(Visty 64 bit by taky šly, ale je to nepodarek)
Jinak mohu konstatovat, že máte i dnes kvalitní základ dobrého PC, od té doby výkon procesorů o mnoho vpřed nepostoupil. (horší by bylo, pokud by odešla skoro nesehnatelná deska)
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.