Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Účet pay pal

Od: jarojetu® odpovědí: 5 změna:

Chodí mi do meilové schránky upozornění abych aktivovala nějaký účet PAY PAL, prý to zabere jen 5 minut, ale je to anglicky tak jsem to dala do překladače. Co ode mne chtějí, jaký je to účet, nikde jsem se neregistrovala. díky mám W 10.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

wehappyfew*
hodnocení

1x

Zdravím,

nevedete-li PayPal účet, tak na nic neklikejte a rovnou označujte jako SPAM. Jedná se o pokus vylákat údaje o kartě, poskytnutí kompletních informací o vašem účtu, stejný scénář jako u fake emailů od České spořitelny. Odkazy směřují na podvodnou stránku, která se na oko tváří oficiálně. Přes e-mail se NIKDY nepřihlašujte, je to velmi nebezpečné.

Poštu podobného ražení ignorujte a v žádném případě neotvírejte její přílohy. Nejdříve si v Googlu proklepněte adresu odesílatele.

doplněno 21.11.16 14:01:

Nene, myšleno to bylo tak, že v emailové zprávě neklikejte na odkazy, jež by vás přesměrovaly někam, kde musíte zadat Login/Heslo/Citlivé údaje. Webovky (internetbanking, eshopy atd.) si do www řádky vyklikávejte manuálně, přesměrovávacím odkazům (zkratkám) v emailech nedůvěřujte. Může vás to odvelet na falešnou adresu, tvářící se jako ony "pravé stránky".

hodnocení

Zdravím díky za odpovědi, radíte že se nemám přihlašovat přes email ale když chci na moje zprávy musím vždy na seznam a tam se přihlásit. Jinak to nejde, a přes ten google jak ověřím tu adresu je-li správná a není to podvod? děkuji

To jste špatně pochopila. Nebylo Vám porazeno abyste se nepřihlašovala na email, ale abyste svou emailovou adresu nepoužívala jako uživatelské jméno pro přihlášování na některé služby v internetu.

Což ovšem není právě nejlepší rada, jelikož mnohé služby nic jiného než emailovou adresu jako přihlašovací jméno neuznají. Nicméně to neznamená, že si člověk nemůže právě pro tyto služby zřídit speciální emailovou adresu, kterou nepoužívá na nic jiného.

iz*
hodnocení

0x

Na takové e-maily nikdy nereagujte.

Radši je ani neotvírejte a rovnou mažte.

Je to pokus o phishing.

Pokud byste na stránce, na kterou byste se dostala přes odkaz v takovém e-mailu, zadala své přístupové údaje, umožnila byste útočníkovi připravit Vás o peníze.

Totéž platí pro e-maily "tvářící se", že jsou od banky, spořitelny apod. Banky ani korektní finanční služby se svými klienty nejednají prostřednictvím e-mailů a naopak varují před zadáním přístupových údajů kdekoliv jinde.

repkin*
hodnocení

0x

Pokud nevíte co je paypal, patrně tento účet nemáte (jinak by jste o tom věděla), potom to hoďte do spamu, jelikož je to falešný email. Pravidelně to přeposílám na podporu paypalu (protože sám účet mám a jelikož ten pravý se vloudil mezi falešné, tak jsem měl již i zablokovaný účet). Je to na placení po internetu, např. na ebay.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]