Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nelze spustit systém/z ničeho nic přes noc

Od: kubinec® odpovědí: 10 změna:

dobrý den,
prosím o radu . Otci se znenadání(údajně) přes noc něco stalo s PC.
Ráno když ho chtěl zapnout tak mu naskočilo jen úvodní obrazovka a to bylo vše. Nereagovalo na myš prostě nic, lze vypnout jen vytáhnutí zastrčky ze sítě, radil se u sousedů že prý musí nainstalovat opět Win XP, jenže nevím jestli to pujde když nelze ano pohybovat myší, prostě nic!
Ráno jedu k němu , můžete mě poradit jak to opravit?
děkuji
P.S. ještě večer před tím normálně hrál nějaké hry on-line a v pohodě vypnul PC a ráno už nic

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

technikjirik*
hodnocení

0x

pc se nevypíná tím že se vypojí ze zásuvky! nejdřív zkusit ostrý restart.. zmáčknout knoflík restatru... když se pc neprobudí tak se jde na jinou věc... Opět strý restart (OR) a během načítání držet delete... otevře se setup. nastavit na boot from cd-rom potvrdit yes a esc vložit cd s win do mechaniky a opět OR naistaluje se win znovu. tím se dostaneš dostaneš k datům které můžeš zálohovat a pak to celé sformátovat a reinstal komplet win

technikjirik*

když nereaguje pc na nic tak se restartuje ostrým restartem nebo dlouze podržet tlačítko kterým pc zapínáš a pc se vypne sám..

výtka
Upozornění od sys maverick 15. 11. 2008 22:06:58

Jen pro info: Používej funkci doplnit odpověď- koukám že dodatky máš docela často ;)

hodnocení

jj, tohle se mu podařilo, ale stále to nefunguje, nereaguje na nic

opíšu si ten postup co a jak a uvídíme ráno

acemcintosh*

Doufám, že má myš a klávesnici dobře zapojené?:) Jinak chápu dobře, že "úvodní obrazovka" je obrazovka přihlášení do systému Windows? (tj. jestli tedy systém normálně naběhne až ke zmíněné obrazovce, nebo se to zastaví ještě před tím, či při samotném načítání)

hodnocení

pouzte černá obrzaovka s někjakými čísly

technikjirik*

zkoušel jsi ten postup? Jestli ti něco nejde, vem si to tátovo pc k sobě a uděláme to krok za krokem třeba přes Skype (jirkaF)

hodnocení

to mě taky napadlo, jenže jsme se pohádali, že rady po internetu jsou na HOV-O, tak jsem mu řekl ať si stím dělá co chce

technikjirik*

Jo... máš recht... firmy si za reinstal berou 350 na Hodinu a ono to zabere minimálně Tři ze vším všudy

hodnocení

já bych ho mohl "ohrát" nejdříve chce poradit a pak nadává na ostatní že to jsou rady na HOV-O

řekl jsem mu rovnou že tomu nerozumím a že nevím jetsli s e nám to podaří, tak at je rád že jsem se snažil a tímto je to pro mě UZAVŘENÉ!

za sebe já vám děkuji *placni*

jezinka*
hodnocení

0x

něco podobného se mi stalo, když jsem neaktivoval systém.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]