Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, jaké webové stránky by jste doporučili 70 letému seniorovi který si prvně pořídil tablet s internetem? Zajímavé, užitečné... cokoli vás napadne, i třeba jen témata - dělám seznam kam si může chodit krátit dlouhou chvíli a ve svých 30 letech mě nenapadá nic adekvátního. Děkuji
Bezva karty rychlehry.cz/...
Internetová televize www.DvTv.cz
V úterý chodím do kroužku pc, pro seniory. Lektor nám natisknul a pak v praxi ukázel jak fungují tyto stránky:
Acuweather.com - počasí, Google - vyhledávač, Heureka.cz - seznam prodejců a srovnávání cen zboží, ihned.cz + idnes.cz -zpravodajství, DvTv.cz + Stream.cz - internetová televize, Youtube.com - nejrůznější videa, Csfd.cz - databáze filmů, Slevomat.cz - slevové akce.
Pohledejte ve vašem městě, všude bývají školení a kroužky, většinou zdarma, pro seniory. Lektoři vědí, jak to s námi, dříve narozenými, je a podle toho učí základy internetu nebo počítače. Stačí, když bude umět pracovat s internetem. Nebude se cítit tak neschopný a pc se nebude bát. Bude ho brát jako bezva hračku.
Asi rozhodne youtube. Najde tam vse co ho muze zajimat. Staci tema a od toho se odviji vse.
Tak Youtube mohu jen doporučit.Tam mě naopak velice vyhovuje, že mě to nabídne poslední stránky, které jsem hledal (třeba hudba, a ještě mě to nabídne alternativy - to si vzpomenu i na hudbu, na kterou jsem už i někdy zapoměl). Tato funkce je zase podle mě naopak velice nehezká a hlavně nefukční u reklamních stran. Příklad - když třeba koupím zimní gumy (tak jednou za 4 roky), nebo třeba nádrž na vodu (tak třeba jednou za 15 let) nebo třeba auto (tak cca 7 let). Tak mě docela nudí, že mě i několik dalších týdnů, či měsíců musí zatěžovat reklama na stejné téma. Ještě že je to asi nějak blokováno u erotických stran, to by se mě zase líbilo, kdyby na mě denně vyskočilo něco vzrušujícího.
Jinak podle zájmu. Osobně mě třeba v současné době baví Autobazar Monte Karlo. Kancelář Blaník bohužel zatím nemá nic aktuálního. Ono je zábavné sledovat i stránky různých restaurací (nejlépe té své vlastní) na různých vyhledavačích třeba Google a jejich hodnocení. to je taky velice zábavné. Když porovnáte realitu z virtuální realitou. A každém případě Doporučuji internet do každé rodiny.
Chodím koukat na kudy z nudy kudyznudy.cz/... nebo může na facebook, těch webů pro seniory je také spousta sedesatka.cz/...
Tohle je stránka na hooodně dlouho: okhelp.cz/...
Mindo, pro vás: home-made.cz/...
Zkus i60.cz, je zaměřený na seniory, jejich radosti a někdy i trápení, se kterým se nemají nebo nechtějí nikomu svěřit. Více méně plky, ale pro seniory zajímavé. A jinak youtube a naučit ho hledat filmy jeho mládí, písničky jeho mládí ...
Pro tyhle lidi jsou i jízdní řády zázračná stránka, spolu s nimi mapy, už výše uvedené kamsi.cz. Až si bude jistější, ukázat mu eshopy a nákupy.
Najdi mu klub seniorů a počítačovou náplní, pomalu se rodí a fungují.
mojevideo.sk/... různá vtipná videa
kamery.humlnet.cz/... kamery z východočeského kraje a odkazy i na další kamery ČHMU, šumava atd.
yr.no kultovní norská stránka o počasí, yr.no/... animace za předchozích 24 hodin
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.