Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaké stránky pro seniory?

Od: m86m® odpovědí: 19 změna:

Dobrý den, jaké webové stránky by jste doporučili 70 letému seniorovi který si prvně pořídil tablet s internetem? Zajímavé, užitečné... cokoli vás napadne, i třeba jen témata - dělám seznam kam si může chodit krátit dlouhou chvíli a ve svých 30 letech mě nenapadá nic adekvátního. Děkuji

19 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

Dobrý den. Tady na poradte.cz by se mu nelíbilo třeba? Může poradit druhým, podělit se o své zkušenosti, nebo se i zeptat když si třeba s něčím nebude vědět rady.

hodnocení

No vidíte! hned připisuji na seznam :)

garfieldkomiks*
hodnocení

4x

Hudba - YouTube.com
Hry: Webgames.cz, Superhry.cz
Zprávy: Novinky.cz
Bulvár: blesk.cz, extra.cz, expras.cz, super.cz
Stahování souborů: uloz.to

culdabulda1*
hodnocení

2x

- pokud začne na internet chodit pravidelně, časem se zorientuje a najde si svoje téma sám. Důležitý je, aby se s internetem naučil dělat a hlavně, aby ho to bavilo .

hodnocení

2x

Bezva karty rychlehry.cz/...

isoliter.com/...

Internetová televize www.DvTv.cz

doplněno 19.11.16 08:02:

V úterý chodím do kroužku pc, pro seniory. Lektor nám natisknul a pak v praxi ukázel jak fungují tyto stránky:

Acuweather.com - počasí, Google - vyhledávač, Heureka.cz - seznam prodejců a srovnávání cen zboží, ihned.cz + idnes.cz -zpravodajství, DvTv.cz + Stream.cz - internetová televize, Youtube.com - nejrůznější videa, Csfd.cz - databáze filmů, Slevomat.cz - slevové akce.

Pohledejte ve vašem městě, všude bývají školení a kroužky, většinou zdarma, pro seniory. Lektoři vědí, jak to s námi, dříve narozenými, je a podle toho učí základy internetu nebo počítače. Stačí, když bude umět pracovat s internetem. ;) Nebude se cítit tak neschopný a pc se nebude bát. Bude ho brát jako bezva hračku.

hodnocení

1x

Dobrý den. Pokud Vás zajímá film tak velké množství informací je na csfd.cz

majsterjoe*
hodnocení

1x

Asi rozhodne youtube. Najde tam vse co ho muze zajimat. Staci tema a od toho se odviji vse.

mp*

Tak Youtube mohu jen doporučit.Tam mě naopak velice vyhovuje, že mě to nabídne poslední stránky, které jsem hledal (třeba hudba, a ještě mě to nabídne alternativy - to si vzpomenu i na hudbu, na kterou jsem už i někdy zapoměl). Tato funkce je zase podle mě naopak velice nehezká a hlavně nefukční u reklamních stran. Příklad - když třeba koupím zimní gumy (tak jednou za 4 roky), nebo třeba nádrž na vodu (tak třeba jednou za 15 let) nebo třeba auto (tak cca 7 let). Tak mě docela nudí, že mě i několik dalších týdnů, či měsíců musí zatěžovat reklama na stejné téma. Ještě že je to asi nějak blokováno u erotických stran, to by se mě zase líbilo, kdyby na mě denně vyskočilo něco vzrušujícího.

mp*

Jinak podle zájmu. Osobně mě třeba v současné době baví Autobazar Monte Karlo. Kancelář Blaník bohužel zatím nemá nic aktuálního. Ono je zábavné sledovat i stránky různých restaurací (nejlépe té své vlastní) na různých vyhledavačích třeba Google a jejich hodnocení. to je taky velice zábavné. Když porovnáte realitu z virtuální realitou. A každém případě Doporučuji internet do každé rodiny.

paw*
hodnocení

1x
Servery s novinama - ihned, idnes,... a blisty.

hodnocení

1x

Chodím koukat na kudy z nudy kudyznudy.cz/... nebo může na facebook, těch webů pro seniory je také spousta sedesatka.cz/...

hodnocení

1x

Tohle je stránka na hooodně dlouho: okhelp.cz/...

doplněno 25.11.16 10:54:

Mindo, pro vás: home-made.cz/...

babkazov, tohle je ale hooodně zajímavá stránka - díky :)

kakamila
hodnocení

0x
Záleží čemu se věnoval až do teď, či posledních dvacet let...?Je rok 2016...

hodnocení

0x

,,potřebuje někoho pro začátek,,sám se to nenaučí,,,a pak pomalu postupně dál...Záleží co ho baví..Také jsem tak začínala..

petrrzb
hodnocení

0x

Zkus i60.cz, je zaměřený na seniory, jejich radosti a někdy i trápení, se kterým se nemají nebo nechtějí nikomu svěřit. Více méně plky, ale pro seniory zajímavé. A jinak youtube a naučit ho hledat filmy jeho mládí, písničky jeho mládí ...

Pro tyhle lidi jsou i jízdní řády zázračná stránka, spolu s nimi mapy, už výše uvedené kamsi.cz. Až si bude jistější, ukázat mu eshopy a nákupy.

Najdi mu klub seniorů a počítačovou náplní, pomalu se rodí a fungují.

mirex*
hodnocení

0x

Doporučuji především rozcestníky, např. www.pravednes.cz, www.aktualnizpravy.cz apod. Tam už si bez problémů vybere, co ho zrovna zajímá. Politika, technika, hobby...

hodnocení

0x
Samozrejme facebook;) Jinak pokud ho zajima IT, tak ddworld.cz, pctuning.cz, svethardware.cz. Pokud ma hodne casu a chce popr.usetrit, tak se zaregistrovat na aukro.cz a projizdet aukce, popr.sbazar apod. Nejprve by se mel ale seznamit s bezpecnym chovanim na internetu, tusim viry.cz, hoax.cz apod.

host*
hodnocení

0x

mojevideo.sk/... různá vtipná videa

kamery.humlnet.cz/... kamery z východočeského kraje a odkazy i na další kamery ČHMU, šumava atd.

yr.no kultovní norská stránka o počasí, yr.no/... animace za předchozích 24 hodin

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]