Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přejmenovat Místní disk

Od: fidonet* odpovědí: 2 změna:

Zdravím. Po mnoha letech jsem přešel z XP na WIN7 a šílím.

Nejdou mi přejmenovat místní disky. Ty které zním po písmenech (Partition) tak se to dá, ale když připojím USB disk tak se v nich nevyznám.

Povodně je mám pojmenované DISK_D DISK_E atd, až po třeba SATA_F nebo USB_1TB

Když dám přes PC spravovat, tak jsou disky pojmenované správně, ale když dám ve spolžce počítač, nebo průzkumník ( nebo jak to kdo nazývá) tak vždy vidím jen Místní disk (C) Místní disk (E) Místní disk (D) Místní disk (F)

Zkoušel jsem to přes

přejmenovat

Vlastnosti

přímo na disku přejmenovat (jméno)

ale vždy je výsledek stejný : Místní disk (C)

Poradíte.

p.s. na všech jiných PC doma ai jinde kde je win7 mi to jde, jen u mě ne.

Mám ho nově nainstalovaný 2 dny, možná chce někde něco vypnout nebo zapnout, nainstalovat, aktualizovat ..

poradtě, zatím tam je SP1, ale to by přece nemělo mít vliv.

Děkuji

doplněno 17.11.16 10:37:

Vlevo je jak se zobrazují

Vpravo v jiném programu, že opravdu každý má jméno a systém ho zná

Přejmenovat Místní disk

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

A co to udělá, když klikneš v průzkumníku pravým (na obrázku okno vlevo), dáš přejmenovat, přepíšeš a zmáčkneš Enter? To by se mělo normálně přepsat a pak se přejmenování i zobrazí ve správě disků.

fidonet*
hodnocení

Ernie: beze změny. Prostě si PC postavilo hlavu.

REINSTAL

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]