Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Instalace OS bez CD mechaniky

Od: magdon® odpovědí: 11 změna:

Potřebuju nainstalovat WIN do staršího notebooku. Problém je, že mám instalační CD a noťas nemá CD mechaniku. Externí CD mechaniku nemám. Při pouhém překopírování CD na flešku to nefunguje (bootování z USB mám nastaveno). Co udělat s fleškou, aby byla bootovací? Nebo jak jinak OS nainstalovat?

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

krtek*
hodnocení

1x

musíš si udělat bootovací instalační Flash Disk (např. Program YUMI)...vemeš obyčejnou flashku alespon s 16gb...uděláš z ní bootovací a potom v biosu nastavíš, že 1. bude pc/ntb/ bootovat z USB jednotky...a pak je postup instalace uplně stejný jak z cd..

hodnocení

"...uděláš z ní bootovací..."

No to je mi jasné, ale právě chci vědět jak z ní udělám bootovací.

doplněno 11.11.16 10:11:

Ten YUMI jsem si stáhnul, večer to zkusím. Zatím díky za typ.

krtek*

já to použil v práci ještě s klonováním disku když jsem přehazoval HDD na SSD a super..zvládne toho hodně.. těch úkonů tam může být i 20

jarina
hodnocení

0x

cd už jsou zastaralá (kromě toho že už davno se místo nich použiva dvd), a i ty jsou pomalá, takže je lepší instalovat z rychlého média (flash). jaký WIN instaluješ? chceš instalovat přes UEFI nebo MBR (windows jsou v tomhle zaostalé, že s tím souvisí i následně formát layoutu disku)

hodnocení

Možná jsou DVD zastaralá, ale já na něm mám instalační program OS. Potřebuju nainstalovat Windows XP, nebo možná dokonce radši WIN 98 do notebooku (pravděpodobně BIOS). Mám totiž řadu programů a několik zařízení, kterých se rozhodně nehodlám vzdát a které pod novějšími Windows nechodí.

tomas11*
hodnocení

0x
Notebooky bez mechaniky mívají zpravidla ze systému neviditelnou část disku na které je připravený soubor ze kterého se instalace systému spustí klávesovou zkratkou nebo se instalace vyvolá z biosu. Když napíšeš přesný tip notebooku mrknem na to.

hodnocení

Vzhledem k tomu, že jsem právě zjistil, že moje instalační CD s Win XP je nenapravitelně v pr.e.i a nemám tak vlastně co instalovat, je moje veškeré další snažení zbytečné :(. Přesto děkuji za snahu pomoci.

Obraz instalačního disku si můžeš stáhnout, pokud si stáhneš správnou verzi a aktivuješ ji svým produktovým kódem, je to naprosto legální.
Jinak samotný návod třeba tu
technet.idnes.cz/...

danten*
hodnocení

0x

rufus.akeo.ie/...

Stačí mít pouze stažené ISO Windows XP.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]