Nejste přihlášen/a.
Potřebuju nainstalovat WIN do staršího notebooku. Problém je, že mám instalační CD a noťas nemá CD mechaniku. Externí CD mechaniku nemám. Při pouhém překopírování CD na flešku to nefunguje (bootování z USB mám nastaveno). Co udělat s fleškou, aby byla bootovací? Nebo jak jinak OS nainstalovat?
musíš si udělat bootovací instalační Flash Disk (např. Program YUMI)...vemeš obyčejnou flashku alespon s 16gb...uděláš z ní bootovací a potom v biosu nastavíš, že 1. bude pc/ntb/ bootovat z USB jednotky...a pak je postup instalace uplně stejný jak z cd..
"...uděláš z ní bootovací..."
No to je mi jasné, ale právě chci vědět jak z ní udělám bootovací.
Ten YUMI jsem si stáhnul, večer to zkusím. Zatím díky za typ.
cd už jsou zastaralá (kromě toho že už davno se místo nich použiva dvd), a i ty jsou pomalá, takže je lepší instalovat z rychlého média (flash). jaký WIN instaluješ? chceš instalovat přes UEFI nebo MBR (windows jsou v tomhle zaostalé, že s tím souvisí i následně formát layoutu disku)
Vzhledem k tomu, že jsem právě zjistil, že moje instalační CD s Win XP je nenapravitelně v pr.e.i a nemám tak vlastně co instalovat, je moje veškeré další snažení zbytečné . Přesto děkuji za snahu pomoci.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.