Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak zvětšit popisek pod ikonou

Od: rafan odpovědí: 7 změna:

Prosím o pomoc jak zvětšit pismo pod ikonou.Měli jme win Xp a nyní máme Win 7 a nemohu to najít.Máme mala písmena a nejsou moc videt.Děkuji za radu rafan

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ctenar*
09.11.16 21:47
hodnocení

1x
Jak zvětšit popisek pod ikonou
Jak zvětšit popisek pod ikonou #2
Jak zvětšit popisek pod ikonou #3

hodnocení

0x

technet.idnes.cz/... (hned ten první návod).

Nebo trochu zmenšit rozlišení obrazovky.

doplněno 09.11.16 23:17:

No dobrá – asi máte pravdu. Já jsem to tak u minulého počítače udělala a bylo to lepší než původní nastavení. U toho, co mám teď, by to nedělalo dobrotu.

doplněno 10.11.16 00:17:

Měla jsem na mysli, že by nedělalo dobrotu, kdybych to rozlišení změnila (respektive jsem to vyzkoušela a písmo i ikony byly trochu moc velké a poněkud rozmazané). U toho předchozího monitoru (už nevím, co to bylo za značku - je to tak 8 let zpátky) byly ikony malé a jaksi "přeostřené", takže po zmenšení rozlišení bylo vše lepší.

ctenar*

trochu zmenšit rozlišení obrazovky

Ne, ne a 100x ne!*bum**zed*

Plochu vždy provozovat v nativním rozlišení monitoru.

doplněno 09.11.16 23:56:

U toho, co mám teď, by to nedělalo dobrotu
Dost nepravděpodobné. Co máš?

doplněno 09.11.16 23:58:

Nemůžu přidat další obrázky *plac*, tak tedy tady a tady.

ctenar*

písmo i ikony byly trochu moc velké a poněkud rozmazané
Písmo a snad i ikony v novějších Windows jsou vykreslovány vektorově v libovolné velikosti (tzn. že vždy budou vypadat dobře, nehledě na velikost). Už z principu věci to vypadá nejlépe, když se to pak zobrazuje 1:1 z plochy na monitor. Něco děláš špatně.

Pošli snímky obrazovek se současným a původním nastavením, případně i obdobu mého obrázku.

Jaké máš Win?

Ty asi místo ikon používáš náhledy těch obrázků. To nevím, jak si Windows přepočítávají :(. Zkusím se po tom podívat.

doplněno 10.11.16 00:47:

Sorry, čtu tu tvoji odpověď ještě jednou a dochází mi, že teď používáš nativní rozlišení a písmo a ikony byly rozmazané, když jsi zmenšila rozlišení monitoru - což je přesně, co jsem psal ("Už z principu věci to vypadá nejlépe, když se to pak zobrazuje 1:1 z plochy na monitor." )

doplněno 10.11.16 01:08:

Tak i ty náhledy obrázků místo obecných ikon fungují skvěle. Lze zvolit 4 velikosti.

krtek*

v žádném případě neměnit rozlišení obrazovky! jak tu psal kolega. Tohle je velmi amatérské řešení a ti co ho používání by zasloužili přes prsty. Je to úplně stejné jako když si někdo koupí TV s 4K rozlišením a bůh ví co ještě a dívá se na ní na kabelovku co vysílá v 720p. Absolutně nevyužitý potenciál výrobku! Správné řešení, že zvětšení ikon popř. přímo písma jak tu instruoval "ctenar"

ctenar*

4K TV na 720p je zbytečný nesmysl, ale alespoň tam vychází hezky interpolace třemi (720p se vejde 3x do 4K [na výšku]).

U těch změn rozlišení monitoru je to typicky decimace nějakým zlomkem blízkým jedné. *zed*

rv*
hodnocení

0x

V angl. verzi v "Control panel" -> "Apperance and Personalization" -> "Display". Nevím, Jak to přeložili do češtiny.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]