Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rychlost internetu

Od: udo144® odpovědí: 5 změna:

u místního poskytovatele bezdrátového připojení k internetu si platím rychlost 4/1 Mb/s. V jiném místě (na návštěvě) jsem naměřil (na svém compu) rychlost připojení +-70/60 Mb/s. Při serfování mi ale nepřipadalo otvírání www stránek x-násobně rychlejší a když jsem zkusil stahovat z úložiště Uložto.cz bylo to totéž jako doma. Vysvětlí někdo jak to s tou rychlostí je? Momentálně je mi (konkurenčním místním poskytovatelem) nabízeno připojení 25/5 Mb/s a nevím jestli to má smysl do toho jít - cena srovnatelná, navíc instalace zase nového hardware jinou firmou ... (nevím jestli bych reálně pocítil nějaký rychlostní rozdíl)

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Na běžné stránky by ty 4Mbps stačit mohly, na HD video už je to málo.
Jinak uložto má na stahování zdarma omezenou rychlost na cca 300 kB/s max, takže tam rozdíl nepoznáte.
Já mám 40 Mbps a využiju to hlavně při stahování z placených stránek či při sdílení přes torrent.
hodnocení

aha..., s uložto jsem si myslel, že to takto bude - max. rychlost (neplaceného) stahování určuje (omezuje) úložiště. Proč se ale např. stránky při takto rozdílné rychlosti nenačítají také o poznání tzn. cca 18x rychleji?

tam to není jen o rychlosti stahování, ale i to odezvě. Taky to může brzdit pomalý počítač, který má problém stránku rychle vykreslit

cinematic*
hodnocení

0x

Dobrý den, mezi 4/1 a 25/5Mbps je samozřejmě dost podstatný rozdíl v rychlostech, takže má smysl do toho jít. Otázka je, jestli ten váš comp ukazuje rychlost správně, nebo jestli je jeho výkon dostačující. Zkusil jste třeba měřit rychlost kopírování dat mezi počítači v LAN síti, jestli je v pořádku? Co se týče rychlosti neplaceného přístupu na uloz.to, tak jak se píše nade mnou...

jarina
hodnocení

0x

rychlost načítání nějakých dat je omezená tvou rychlostí a i rychlostí serveru, pak také se k celkově době strávené načítáním ale započítává ještě roundtrip time, tedy zpoždění, než ty odešleš požadavek (i kdyby to byla zandebatelné velikost dat)a on dorazí k cíli a pošle se odpověď, také trvá dobu od okamžiku odesláním dat serverem a začátkem přijmu u tebe. Při takto relativně vylkých rychlostech už to hraje tak roli.

Další věc je, že těžko poznáš, jestli se ti stránka zobrazí za 150ms nebo za 250ms.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]