Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Excel dotazovani

Od: bender* odpovědí: 7 změna:

Zdravim vsechny,

chtel bych se zeptat, zda by mi tu mohl nekdo poradit co se excelu tyce.

Mam v excelu tabulku s daty na jednom sheetu. Kazdy radek ma svuj identifikator (napr kod zeme). Chtel bych vytvorit nastroj v excelu v jinem sheet, ve kterem kdyz napisu kod zeme, tak se mi zobrazi pouze radek se zadanou zemi a dalsimi informacemi, ktere se vazou pouze k dane zemi.

Pokud je treba blizsi vysvetleni, rad napisu vice informaci, ale zhruba sem popsal co bych potreboval.

Najde se zde nekdo, kdo by mi mohl poradit?

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Ano, nebo retezit =SVYHLEDAT(A:A;$H$1:$L$12;3;0)&SVYHLEDAT(A:A;$H$1:$L$12;2;0) atd
bender*
hodnocení

dekuju, uz to funguje suprove :)

jeste se chci zeptat, je to takova blbost, ale lze nejak nadefinovat aby se mi zobrazila hodnota stejnyho formatu (font, color etc) jako mam v tabulce? Pokud napriklad ma bunka cervenou barvu tak by bylo prakticke pro moje ucely, aby i po VLOOKUP zobrazil tu samou bunku s tim samym formatem a barvou.

doplněno 05.11.16 15:34:

nasel sem, ze VLOOKUP zobrazuje pouze data, ale vytvorim si format pres funkci STYLE a bude to vyreseny

gjbds
hodnocení

0x
Funkce SVYHLEDAT

jen doplním, že je nutné aby klíč např kód země byl v rámci odkazované tabulky jako první sloupec

1) co hledám
2) tabulka kde hledám - klíč musí být v prvním slouci
3) číslo sloupce které má vrátit s hodnout např 3 tj 3. sloupec
4) nepravda tedy 0

např =SVYHLEDAT(A:A;$H$1:$L$12;3;0)

bender*
hodnocení

dekuju moc, to je to co sem potreboval, nejsem v excelu tak zbehly, tak sem rad za kazdou radu.

Nyni se mi zobrazuje hodnota sloupce 3, pokud chci zobrazit vsechny hodnoty ze vsech sloupcu, muzete mi poradit jak to zapsat? Zkousim to zapsat takto, ale nefunguje to jak ma. Potrebuju zadat column index array, misto jednoho sloupce.

=VLOOKUP(A:A;$H$1:$L$12;1:3;0)

doplněno 05.11.16 13:33:

zkousim =VLOOKUP(A:A;$H$1:$L$12;columns(B:K);0) ale stale se mi zobrazuje pouze jedna hodnota

figurek*

nauč se zacházet s kontingenční tabulkou.

To je snad nejsilnější funkce co kdy byla vymyšlená. Ostatní tabulkové kalkulátory ji nemají a proto je Excel úplně převálcoval.

bender*
hodnocení

vyresil jsem to tak, ze jednoduse pouziju pro kazdej sloupec dalsi VLOOKUP funkci a timpadem se mi zobrazi vsechny potrebne informace, ktere chci.

Dekuju za pomoc,

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]