Nejste přihlášen/a.
když píšu text (všemi 10) a omylem budu mít vychýlenou základní polohu prstů ( místo asdf jklů to třeba bude sdfg klůk§), existuje nějaký skript , který mi tento text opraví? Nechce se mi ten text znovu psát, když už je napsaný, ale jen něj aplikovat (třeba v sublime text) makro nebo skript ,který nahradí správné znaky , ideálně i s autodetekcí, jakým směrem došlo k výchylce(třeba statisticky jazykem češtiny a angličtiny nebo zjištěním, která písmena uplně chybí [při posunu doprava budou chybět qay])
PS: Vím, že je tomu lepší předcházet a že na klávesách f,j jsou hrbolky, ale stát se to prostě může
no tak pravda, písmena vložená do textu mají své kódy. Makro které prochází texem pak vezme kód znaku a nahradí ho jiným. Není to až takový problém.
Ale tady jsme na poradně, proto vám radím: Při psaní se dívejte na displej a ne na prsty.
Díváním se na text se psaní všema 10 ničí (ve velmi dlouhodobém horizontu). Je třeba ne dívat se na displej, ale občas text zkontrolovat. Třeba po prvních pár slovech resp. pokaždé, když položím prsty na klávesnici.
Já na škole psala 400 úhozů za minutu, ale s díváním se na displej chybuji a rychlost taky není nic moc.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.