Notebook-špatná detekce adaptéru,nenabíjí

Od: Datum: 03.11.16 10:52 odpovědí: 3 změna: 15.11.16 15:50

Mám problém s notebookem Dell Latitude E7240, zkoušel jsem ho se třemi různými(v nich chyba není) adaptéry, 65,90,130W, dřív neblbnul, až teď to začlo.
Při připojení adaptéru přímo do notebooku windows si myslí, že jede stále na baterku a nástroje hlásí nesmyslnou rychlost vybíjení 7mW (a v liště třeba ukazuje zbývající baterii na 3000 hodin), ačkoli reálně přes adaptér jde běžný výkon podle zátěže (třeba i 40W) a ta baterie se skutečně asi takhle pomalu vybíjí. Nástroje ukazují u baterie, že jede na AC power, ale baterie se vybíjí.

V diganostice Dell mi to hlásí opět v tabu Summary -7mW vybíjení, a v kolonce power supply Not connected, ačkoli při připojení adaptéru to v jiném tabu hlásí (buď Events nebo Results) adapter type 1W, adapter status not available.

Pokud ale je adaptér připojen do dokovací stanice a ta do notebooku, tak se notebook chová naprosto správně. Dále také notebook je schopen provozu jen z baterie taktéž správně a z adaptéru s vyjmutou baterií také správně.

Nevíte, kde může být chyba a co se stalo a jak to opravit? Nejspíš bude chyba nějak souviset s napájecí částí vedoucí ze zdířky notebooku, když z dokovací stanice se to chová správně.


Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Od: jarina
Datum: 03.11.16 11:33

Trochu upřesním ty logy v diagnostics. v Events není nic.v Sumarry při běhu jen na adaptér bez abterie není žádná zmínka o baterie, napájení (jen je možné testovat baterie a to zakřičí že tam není. Pokud je baterie vložená, takí v Results (po otestování Charge, zvláštní, že vždy výsledek je Pass), to hlásí adapter wattage 1W, a druhé políčko buď No (když je odpojen), Yes,(když je připojen a je s ním notebook spuštěn) nebo Unknown (když je připojen, a), tuším že název je adapter status nebo adapter connected
Na záložce Summary (která se v reálném čase aktualizuje) to hlásí při zapojení běhu na baterii : aca adapter:not installed, battery:discharging, ,current flow třeba 200mW, což je korektní,
ale při běhu na adaptér s baterií: to hlásí: ac adapter 1Watt adapter, battery flow 0 mA, a Battery State :Idle

Další věc, kterou jsem zjistil, že když spustím notebook pouze ze zdroje bez baterie, tak v Diagnostics není položka chargertudíž naní ani co zjistit (a při připojení se nic nezmění, zřejmě to nemá dynamickou detekci)., také je notebook ve zvláštním zpomaleném režimu, kdy cpu jede jen na 800MHz (je nutné přes jiné programy typu throttle stop frekvenci ručně nastavit klidně až k 3.5GHz), clock modulation naštěstí 100%. po připojení baterie se ale stane zázrak (že nijak jinak kromě napájení z doku to nejde), že windows hlásí, že jede z AC power, ale nenabíjí se nikdy (i kdyby baterie měla), a 0W.

špatně jsem uved ten stav vybíjení ve windows. hlásí to dicharging( a né ac power).

Od: jarina
Datum: 09.11.16 13:12

máte radu?

Od: jarina
Datum: 15.11.16 15:50

víte radu?

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.