Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Monitor- úprava fotografii

Od: zlata* odpovědí: 7 změna:

Dobrý den,

plánuji ke svému notebooku HP Probook 6560b zakoupil externí monitor , který bude

sloužit k úpravě fotografii ve PS a kresbě v AI. Můžete mi prosím některý doporučit?

Velikost cca 23,6"- 25" cena do 10t. Vím , že fotografové často používají monitory Eizo , ale ted se často dočítam i o kvalitních monitotorech Dell atd.

Děkuji Zlata

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jofa*
hodnocení

2x

Taky jsem před dvěma lety řešil kvalitní monitor pro práci s fotografií a videem. Není to jednoduché, respektive je to otázka pěněz. Hledal, četl recenze, komentáře vše kolem, až jsem se dopracoval ke kompromisu a to k monitoru EIZO CS 230. Obrazová kvalita tam je, konstruce vynikající, 5let záruka. Maximální spokojenost. Pravda, není do 10 tis. ale do 14 tis. K druhému pc jsem z jara měníl také monitor a opět EZIO lacinější do 10 tis. Volba padla na EIZIO 2336 WF S3. Pro mne vynikající i tento, kdybych neměl srovnání s tím prvním. EIZO CS230 pro mne nemá chybu. DELL nemohu posoudit. Je potřeba vidět obraz a pracovat na něm. Potom lze usuzovat o kvalitě. Takže můj typ máte. Víc jak 23" monitor jsem nechtěl.

doplněno 01.11.16 11:20:

U druhého monitoru má být: 23" EIZO EV2336WFS3-BK EcoView

doplněno 01.11.16 11:28:

ben: iiyama 24" jsem měl jako svůj první monitor, stál tehdyasi v roce 2009, 6600 kč. Jelikož měl tehdy panel s technologií TN, tak na fotky to vůbec nebylo. Trochu jsem se pohnul vertikálně nahoru, dolů a vše bylo barevně jinak. Jak jsou na tom dnes s IPS panely nevím. Možná dobrý, nevím.

zlata*
hodnocení

Děkuji za doporučení , já jsem se původně rozhodovala mezi : Eizo EV 2450 a Dell U 2515H .

Můžete mí říci co na ně říkáte?

jofa*

Mám defacto identický (ten druhý 23" 2336) a jsem spokojen. Jak jsem psal Eizo 230 je podle mne lepší, ale taky dvojnásob dražší. Každý najde něco co zrovna není pro něho ideální, ale to najdete všude u každéo monitoru i u těch drahých. DELL nedokážu posoudit. Jak píše ben, je to EIZO a to si nechá za kvalitu zaplatit. V této cenové hladině to je podle mne velice solidní monitor. Za zmínku stojí i 5 let záruka. Tak si věří na kvalitu.

doplněno 01.11.16 19:20:

U DELLu je třeba mít z notebooku výstup v požadovaném rozlišení.

jarina
hodnocení

2x

notebook((intel hd3000) podle mě bude podporovat max 256x1440,a u monitoru hledej vysoké gamut, rozhodně víc než 50%adobergb, dobré by bylo 80%,idelálně 97%a víc, důležité také je aby to nebylo tn, protože závislost gammy na úhlu pohledu je nepoužitelná pro práci s fotkami

doplněno 01.11.16 12:14:

pardon 2560

Display Port: 2500x1600

HDMI/DVI/VGA: 1920x1200

zlata*
hodnocení

Děkuji za upřřesnění při výběru na to budu koukat ;)

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, ano, monitory EIZO jsou považovány za špičku, ale také jsou podle toho drahé. Já bych Vám mohl doporučit levnější a srovnatelnou značku iiYAMA. Nebojte se toho, že u nás není moc známá a dohledejte si informace - já bych je zařadil hned na druhé místo za EIZO (obojí je japonská technologie). Já mám tento viz odkaz a je super. Zdravím!

czc.cz/...

doplněno 01.11.16 11:53:

jofa - v tom odkazu je technologie popsána a je už jiná, resp. lepší. Chtěl jsem monitor EIZO, ale nechtěl jsem za něj dát tolik penízků - řekl bych, že jsou asi zbytečně drahé. Uvažoval jsem o DELL, ale potom jsem našel značku iiYAMA a udělal jsem dobře.

doplněno 01.11.16 17:57:

zlata - také jsem tuto značku neznal, ale přes vyhledávač jsem si našel dostatek informací a to rozhodlo (a cena). DELL je (dle mého názoru) horší, resp. podobný by vyšel zase už dráž. Mám ho asi rok, vyladil jsem si ho v nastavení a běží stále - vypnutý byl asi jen 3x .

zlata*
hodnocení

Zdravím,

máte pravdu tuto značku opravdu neznám, ale za ty peníze to vypadá opravdu dobře *palec*škoda že je namají někde na prodejně vystavené abych to omrkla naživo .

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]