Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Proč je počítač pomalý?

Od: bullet* odpovědí: 7 změna:

Ahoj, mám počítač HP 250, a procesor mi to ukazuje že je 1.6 Ghz. Počítač je pomalejší, trvá mu např. načtení chrome, her. Když hraje hudba a pustím do toho třeba hru nebo nšjakou stránku hudba se seká. Pc mi koupili rodiče, takže jsem nemohl ovlivnit jeho výběr. Dá se s tím něco dělat nebo je to prostě slabým procesorem?

Díky

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

1x

Dobrý den, někdy stačí vyčistit si prohlížeč, vypnout nepotřebné programy na pozadí, zapínat současně maximálně jeden antivir, nestahovat soubory do OS (ale raději na jiný oddíl HDD) a použít program CCleaner (vyčistí prohlížeč, registr OS a TEMP). A u her se spokojit s nižším nárokem na grafiku. Zdravím!

Bohužel výkon procesoru je srovnatelný s Win tabletem za 2000. Bude nutné se smířit s tím, že procesor nezvládá více úloh najednou, na zasekání notebooku stačí aktualizace na pozadí.

krtek*
hodnocení

0x

samozřejmě..nestihá...

hodnocení

0x

Výkon procesoru není až tak důležitý. Jak velká je kapacita pamětí, HDD, jaký operační systém? 2x rychlejší procesor na výkonu moc nepoznáte ale 2x více paměti + disk SSD už bude velmi příjemná změna ;)

krtek*

největší průsšvih je vždycky disk..po roce používání už ho slyším jak šrotuje..a když nabíhá win a sleduju vytížení...tak dostává zabrat nejvíc..a to mám jen 2x2,4ghz +12gb ram..a 1tb hdd 5400

hodnocení

0x
Zkusit linux s lehčím prostředím, třeba xfce. Na hry to moc nebude, ale net a spol by mohl být použitelnější. Dá se vyzkoušet i z flešky pro představu...

hodnocení

0x

A jaká je to řada té 250ky ( G3, 4, 5?)? Má to Celeron nebo Pentium? Jakou to ma grafiku? Kolik to má RAM? Jaký to má disk. Tohle vše dohromady dělá celek. S něčím se dá pomoci (koupě RAM, koupě SSD, reinstall OS - lépe řečeno zbavení se bloatware). Nicméně pokud to nebylo koupeno do školy a přes známé, tak bych to bez udání důvodu vrátil, něco si připlatil a těšil se na Ježíška.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]