Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vyčištění sekavého notebooku Windows 7

Od: softik odpovědí: 8 změna:

Ahojte,

někaká rada, jak jednoduše vyčistit Windows7 na notebooku Asus X550V? Není vyloženě zavirovaný, ale prostě taková ta klasika, bude zahlcená mezipamět, registry a různé kraviny na pozadí..

Je nějaká jednoduchá ověřená apka, jako kdysi byla Ccleaner apod? Děkuji

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

Dobrý den. Ale Ccleaner pořád existuje. Já ho používám.

Ccleaner

softik
hodnocení

A je stále tak dobrý? Funguje dobře? Co je nejdůležitější promazat? Notebook se mi tak co 20-30 sekund seká a nedejbože, když se rozhodnu otevřít třeba najednou 2 okna a něco udělat ve třetím, to hodí i "okno neodpovídá), zkrátka práci kterou udělám na mém starém PC s XPčkama za hodinu, na notebooku dělám 2 hodiny.

Taktéž používám CCleaner, ale to, že se Vám počítač kouše po 20-30s seká Vám asi nevyřeší. To už bych to viděl spíš na fragmentaci disku a že se Vám pouští automaticky naplánovaná defragmentace. Start -> Všechny programy -> Příslušenství -> Systémové nástroje -> Defragmentace disku -> Konfigurovat plán -> zrušte zatržení Spouštět podle plánu . Místo toho si nainstalujte třeba defraggler od stejné firmy jak CCleaner -> piriform.com/... . A nechte to spustene treba pres noc. V zavislosti na velikosti disku to muze bezet x hodin.

Možná se Vám spouští i Windows update. V závislosti na výkonu NTB jej může tento proces umrtvit klidně i na pár hodin. Proto doporučuji spustit proces aktualizace ručně a vyčkat nežli se vyhledaji, stáhnou a nainstalují. Můžete zkusit doinstalovat i tuto záplatu : support.microsoft.com/...

V neposlední řadě můžete zkontrolovat vytížení systému přes srpávce úloh, kdy kliknete na spodní lištu pravým tlačítkem a z kontextové nabídky vyberete správce úloh. Zde se přepnout na záložku PROCESY a zde kliknout nejdrive na sloupec Procesor (ted presne nevim, zda prvni kliknuti to seradi vzestupne a druhe kliknuti sestupne, ci opacne, ale cilem je seradit procesy podle nejvetsiho vytizeni.) To same udelejte ve sloupci pamet. Tim ziskate prehled o procesech, ktere vytezuji procesor a pamet a podle toho se muzeme zaridit dal. Podle nazvu lze urcit, co je potreba opravit.

softik
hodnocení

Mockrát děkuji, ještě se zeptám, lze nějak zobrazit aplikace, které se spouštějí "po spuštění" jako tomu bylo třeba u XP? Jo a zjistil jsem, že mám Windows 8 :-D

Akorát jsem chtěl stáhnout ten program na defragmentování, ale píše mi to, no support.. Není to tím, že mám ty osmičky?

1) Nabídku programů po startu umí zobrazit i zmiňovaný CCleaner. Stačí se přepnout vlevo v liště na Nástroje a pak na Start. Uvidíte tady klíč v registru, kde je to zapsané, co je to za program, kde má uložené své spustitelné soubory a můžete odtud onen program odmazat, případně jen zakázat či povolit.

2) Ano. Může to být tím že je defraggler pouze pro Windows 10, 8.1, 7, Vista a XP

3) vytížení hostitele služby je normální. Ne každá služba má svůj proces a proto vyuzivaji prave proces svhost.exe .Ten může běžet třeba xkrát. Mě teď běží zrovna 16x. To je to, oč jsem psal prvně...tento proces se stará právě o služby aktualizací, defragmentace, síťových služeb atd atd...

softik
hodnocení

softik
hodnocení

A díval jsem se na ty procesy, a jsou v klidu na 1% ovšem teď, když je to v klidu, podívám se, až to bude zase zlobit, jeslti teda bude :)

Ale nelíbí se mi paměť, na to, že notebook jen tak leží a není ničím zatížený, má zaplnění 35%, nejvíce 146mb bere "Hostitel služby: Místní systém" a pak 79mb bere Antimalware Service Executable...

je tohle v pořádku?

Jo jde, přes příkazový řádek zadáš msconfig a nebo jednoduše přes správce úloh/ klikneš na položku po spuštění a zašktneš si co chceš aby se po strartu spouštělo.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]