Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Notebook na internet

Od: kubaa odpovědí: 11 změna:

Dobrý den,vybírám notebook pro rodiče,na prohlížení internetu a psaní ve wordu,myslíte že je tento dobrý? alza.cz/...

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

figurek*
hodnocení

1x

No. Já bych vám poradil starou dobrou klasiku. Pro psaní ve Wordu je lepší používat vnější klávesnici a k prohlížení internetu je záhodno mít větší displej a normální velkou myš. Na výkonu procesoru ve vašem případě až tak moc nesejde.

doplněno 29.10.16 14:13:

že se notbuk seká, nemusí být způsobené stářím, ale možná má malou RAMku.

Mrkněte se na vytížení ramky.

Trojhmatem Ctrl+Shift+Esc otevřete okno Manažer úloh a vyberte čtvrtou kartu zleva.

Jak vidíte, nemám puštěné skoro nic a ramka 8 GB je zaplněná na skoro 3 GB.

Ve starších notbukách bývá ramka 4GB. Dnes už je to málo. Tam je možná váš problém.

Notebook na internet

mirex*
hodnocení

0x

Určitě budou mít radost, ale nebyl by lepší tenhle? Ten, co jsi vybral by se mohl ve wordu a na seznamu sekat.

kakamila
hodnocení

0x
Jakékoliv dvoujádro do 9tis.

kuuuba
hodnocení

jako myslíte že je tento zbytečně dráhý?já nevím,potřebuji aby měl podsvícenou klávesnici a numerickou,a byl tenký kvůli

iz*

Kubo, kolik je Vašim rodičům? Já patřím ke starší generaci a přestože ráda používám notebook, dávám přednost většímu minitoru a samostatné klávesnici.

Dokud jsem psala na klávesnici notebooku, vadilo mi, že mám monitor moc nízko a příliš blízko. Zvažte i tyto okolnosti. Pokud by rodiče měli psát častěji, bude jim podle mne vadit také.

Já bych ocenila další klávesnici, podsvícení klávesnice notebooku by pro mě byla zbytečnost.

Správně řečeno-je předimenzovaný pro účely rodičů.

kubaa
hodnocení

víte oni už jeden notebook mají,takže jsou zvyklí,ale už se seká a dosluhuje je strarý přes 5 let

iz*

5 let přece není důvod ke koupi nového notebooku. Zkuste vyčistit nebo ještě lépe přeinstalovat systém, případně aktualizujte používané programy a mělo by být po sekání.

Já používám notebook, který má za sebou minimálně 15 let, momentálně kvůli mým "experimentům" trochu "zlobí" systém, ale až se konečně přinutím k jeho přeinstalaci, zase poběží dobře (tipuji minimálně ještě několik let).

maara*
hodnocení

0x

Na tyto účely postačí i ty nejlevnější notebooky. Ten v odkazu je na tyto účely zbytečný - je dobrý, ale pro prohlížení internetu a použití kancelářského balíčku zbytečně drahý.

kubaa
hodnocení

Hmm tak ja jsem si myslel že notebook za 10 tisíc nemá cenu ani kupovat ale asi to není pravda.ale mohli by jste mi tu nemohli najít nějaký notebook s podsvícení u a numerickou klávesnici a aby byl lehký

kubaa
hodnocení

no tak jsem se rozhodl,ten notebook asi koupím,protože občas na to hraní her bude dobrý,ale spíše by mě zajímalo jestli se od toho notebooku dá najít někde na internetu manuál,potřeboval bych zjistit na starém notebooku acer máme touchpad který má funkci dvojitého kliknutí nebo co to je,prostě se nemusí mačkat to tlačítko jako u myši ale stačí poklepat na touchpad,a to bych chtěl i u tohoto asusu

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]