Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nejde číst a mazat SD karta pod WXP

Od: bolevec® odpovědí: 4 změna:

Vážení rádcové,

proč mi nejde mazat mikro SD karta pod WXP (ani na ni přistupovat) a to ani v nouzovém režimu? Toto platí ale jen pro některé adresáře. Kartu jsem dříve používal pod Androidem 4.2. Někde se objeví že soubor je pouze pro čtení, při zrušení volby stejně nejde nic dělat nebo se objeví hláška o porušení integrity souboru. Prostě nejde.

Děkuji za rady.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Za předpokladu, že karta má souborový systém, který Windows XP zná - buď nějaký FAT nebo NTFS, bude možná problém v nastavení vlastníka a přístupových práv. Jak se karta ukazuje ve Správci disků?

hodnocení

Dobrý den,

ve správci disků se po nějakém čase objeví, při pokusu formátovat na FAT32 formátování proběhne. Na disku (kartě) se ale nic neprovede a na závěr vyskočí chybová hláška, že formátování neproběhlo. Je tam nějaká kolize z formátem Android a WXP.

doplněno 30.10.16 10:19:

Jo a aby to nebylo tak jednoduché tak pod Total Commanderem se celá struktura adresářů zobrazí, poté se povedou prázdné složky odstranit, ale při následném načtení tam "smazané" složky jsou opět. Doporučovanou činnost dle druhého rádce jsem zatím nezkoušel. Děkuji všem za snahu pomoc.

hodnocení

0x

možná Android zformátoval kartu na linux formát Ext 2, 3, 4 . Nainstalujte si do PC program pro správu disků i paměťových médií - (umí i linux formáty) EaseUS Partition Master . Tíhle nástrojem můžete kartu přeformátovat na Fat32 a další ...

doplněno 30.10.16 16:48:

pokud se vám nepodaří úspěšně dokončit formátování a smazané data se znovu objeví - pak karta odešla so věčných lovišť :( . Poslední dny jsem měl stený problém - karta v mobilu 32GB - je nepoužitelná.

jarina
hodnocení

0x

tažko radit, neńapsal jsi žádné údaje o té kartě, jestli má tabulku souborů, jaký filesystémy.

A co znamená "někde" se objeví?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]