Nejste přihlášen/a.
Jedná de o notebook Toshiba Qosmio X870-13D Nvidia 3D Vision. Při hraní náročnějších her najednou ztmavne LCD a někdy začne vrčet zvuk. Potom už notebook na nic nereaguje. Pouze na vypnutí natvrdo. První co mě napadlo, že asi grafika. Ale když jsem spustil zátěžový test, který ohřál grafiku i procesor na 100°C, tak nic. Notebook takto běžel 30 min a nic se nedělo. Tak nevím, může mi někdo poradit? Předem všem děkuji.
Podívat se do event logu (prohlizec udalosti)?
Start -> napsat eventvwr -> enter -> protokoly windows -> systém (případně aplikace) a pomocí filtrů si vyfiltrovat jen kritické chyby a upozorneni
Tak tam jsem to prošel, ale nic zváštního jsem se nedozvěděl. V kritických chybách stojí že: Systém se znovu restartoval, aniž by se předtím zcela vypnul. ,,Tato chyba mohla být způsobena tím, že systém přestal reagovat, selhal nebo že došlo k neočekávané ztrátě napájení". Takže jsem se toho moc nedozvěděl. Prošel jsem vše, ale vysvětlení nikde. Už mě napadlo zda to nemůže být některá z RAM. Postupně jsem zkoušel jednu po druhé, ale pořád stejné. Mám tam čtyři ramky, celkem 16gb.
Taky bych to tipoval na přehřátí, může se ale přehřívat i CPU. Doporučuju sledovat teploty přímo při hraní her a buď přes programy GPU-Z na grafický čip a CPU-Z na procesor, ukazují pěkné hrafy s historií. Eventuelně se dá použít Everlast, který teploty zobrazuje taky. Nejlépe je sledovat to přímo při hraní hry, než až po restartu, takže mít to prostě ve vedlejší okně a sledovat
Co to byl za nesmyslný test, respektive jeho indikátory? Chtěl bych vidět zahřátej noťas půl hodiny při teplotě 100°C. To už teče plastový dekl, ne? Respektive: kde má hranice notebook, tam se počítač teprve rozehřívá z pokojové teploty...
Tady máš povídání o grafické kartě tvého notebooku:
"Current games as of 2012 should therefore run fluently in Full HD resolution and high details. Only a few very demanding games, such as Metro 2033 or Crysis 2, may need reduced graphical settings for smoother gameplay."
Uvědom si, že náročné hry potřebují opravdový grafický hardware a ne parodii velikosti čipu na základní desce. Takže pravděpodobně nestíhá "grafika".
Je vidět, že asi ani nevíš o jaký notebook se jedná. Tak trochu parametry: CPU Intel core i7-3630QM 2,4Ghz-3.4Ghz, RAM 16Gb 1600 Mhz, GPU NVIDIA GeForce GTX 670M 3Gb GDDR5 ve slotu MXM III. Navíc notebook jede ve 3D. Takže se jedná o velmi výkonný notebook. Vše fungovalo teměř rok. Hraji hlavně World of tanks a na maximální detaily jsem hrál na 60 Fps. Teď to došlo tak daleko, že se obraz vypne i při brouzdání po netu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.