Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jakou grafickou kartu?

Od: alobercz05 odpovědí: 11 změna:

Dobrý den, chtěl bych se zeptat jakou grafickou kartu bych si měl koupit. Chci jí na hraní her ve FULL HD nebo i 4k ale stačí mi i to 2k :D

A vybírám si mezi: czc.cz/...

Nebo: czc.cz/...

Jakou tedy? budu hrát (GTA 5, CS:GO, MINECRAFT + SHADERY, NOMANS SKY, MAFIA 3)

Předem děkuju za odpověď :)

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

krtek*
hodnocení

2x

tu 6Gb, ale od MSI..

pc*
hodnocení

2x

Nevím, jestli jste si toho vědom, ale máte 2 rozdílné grafiky.

První je se 3 GB paměťmi, což za nedlouho nemusí stačit a druhá je sice se 6GB paměťmi, ovšem má referenční chlazení, které bude řvát jako kráva.(nebrat)

Vybral bych grafiku se 6 GB a dobrým chlazením se dvěma větráky, nejlíp udělaný je mají Strix a MSI Gaming, ale na tu mít asi nebude, takže se výběr zúží zhruba na :

czc.cz/...

alobercz05
hodnocení

Děkuji všem za odpovědi :) a rozhodl jsem se BUDE TO DRAHÁ INVESTICE ALE BUDE STÁT ZA TO :)

Koupím MSI gtx 1060 6gb viděl jsem jí za 8500kč :) ale to budu asi potřebovat 12gb ram že ano? :P jestli ne tak zakoupím 8gb ram a zdroj: Seasonic EnergyKnight 500w který to celý bude napájet :) takhle?

jofa*

Snad jste si přečetl i diskuzi k této kartě a máte patřičný procesor k využití plně karty.

alobercz05
hodnocení

Teď mám Intel Pentium G2130 3.2 Ghz a měl bych si ratši koupit nový? nevadí mi když to bude jen FullHD :)

jofa*

Můj názor. Procesor je k této zamýšlené grafice slaboučký. respektive grafika zbytečně drahá, nevyužita. Procesor přinejmenším i5 6600, lepší i7 6700. Ale to vyžaduje novou desku, nové paměti a pěkné peníze. Ale možná bude názor jiný.

doplněno 26.10.16 12:53:

Ještě počkejte na názory jiných. Ideál pro tu grafiku doporučují i7 6700.

doplněno 26.10.16 13:00:

Zdroj bych šel do Corsiar alza.cz/...

alobercz05
hodnocení

:OOOOOOOOOOO aha to jsem nečekal vybral jsem novou desku i procesor: I5 6500 :/ nevím jestli to bude stačit ale doufám že ano

doplněno 26.10.16 12:52:

Nedělám nový PC ale jenom upgraduju :( tady je seznam co vyupgraduju: czc.cz/...

alobercz05
hodnocení

Já vám věřím :) už jsem to promyslel vyjde mě to na 23500 kč :33333 tady je seznam: czc.cz/...

alobercz05
hodnocení

Proč Corsair? Aha... asi mi 500W stačit nebude :/

pc*

Gratuluji k dobře zvolenému výběru grafické grafické karty u které je mimochodem napsáno - Doporučený zdroj 400W.

Pokud sečteme celkový odběr PC, tak grafika má TDP 120W, procesor 65W, zbytek (deska + disky) 30W, rezerva 50W, takže ve finále bude stačit cca 265W.

Na to vám stačí jakýkoliv zdroj 400,430 500 W Corsair řady CX,CS, RM x, nebo Seasonic, přičemž Corsairy mají tišší ventilátory. Klidně můžete nechat i ten co jste vybral, jen nezapomeňte, že u všech OEM zdrojů Seasonic není napájecí kabel a je nutné jej dokoupit czc.cz/...

Jen malá poznámka, procesor bude bohatě stačit i5-6500, pokud ale vaše peněženka zvládne i7, tak proč ne.

Paměti bych vzal 1x8 GB Crucial, které jsou méně problémové, Je zbytečné hned zaplácnout hned 2 paměťové sloty, když intregrovanou grafiku používat nebudete a dual chanel který činí 1-2 % poznáte jen syntetických testech.

alobercz05
hodnocení

Děkuji peněženka zvádne i7 :D nooo... možná ale bojím se zdrojů protože když skratuje zdroj tak celý PC :( ale asi půjdu na to co jste mi doporučil :) děkuji

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]