Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, nevíte prosím, proč mi v programu ParaView nejde otevřít zdrojový soubor ve formátu VTK leteckaposta.cz/...
Píše, že cannot be read.
Moc děkuji
Může to být tím, že je v souboru generováno víc bodů, než je napsáno v hlavičce? Jak spočítám kolik je tam bodů?
Zdravím,
co se má v onom souboru zobrazit? Mně vyjelo toto, viz obrázek.
Tak já jsem si to otevřela na tabletu, v androidí APPce KiwiViewer.
Zkuste váš ParaView přeinstalovat či updatovat na novější verzi, příp. soubor .vtk otevřte v nějaké free alternativě ParaViewu, třeba VisIt.
Ano, to je ono - Lissaujousovy obrazce. Jak to mám prosím udělat? Děkuji
ParaView 5.2.0-RC2 jsem si nainstalovala dneska, tak je snad aktuální. Potřebuju primárně pracovat v ParaView, soubor jsem si připravovala pro tento program, nejde mi o jeho otevření. Zkoušela jsem i formát .txt, ale také to nešlo.
Ten soubor je správně. Odpovídá přesně formátu.
I ten počet bodů (1001) souhlasí (první a poslední bod jsou stejné). Soubor jde otevřít třeba v Notepadu (Poznámkový blok). V menu zrušit Zalamování slov a zapnout Stavový řádek.
Pak v souboru smaž začátek až po první řádek s čísly. Dole v okně ti to ukazuje, že kurzor je na řádku 1. Přesuň kurzor na poslední řádek s čísly a ukáže ti to Řádek číslo 1001.
Zkus si nainstalovat poslední stabilní verzi (5.1). Ty RC verze jsou vývojové beta verze a mohou obsahovat chyby (i když ne tak základní jako čtení jednoduchého souboru formátu vtk ).
Neposlali byste mi prosím odkaz na stažení? Stáhla jsem si 5.1.2. z paraview.org/... a také to nejde otevřít. Děkuji
Normálně přímo v menu/file dej Open a najdi tam přímo ten soubor *.vtk.
Ty tvoje screenshoty ukazují spíše na problém s lnk odkazem, který nemá smysl řešit přes forum.
Tvůj problém není chybný vtk soubor, ale že ani neumíš najít soubor v adresářích svého vlastního disku. To je pak těžké radit.
Pošli screenshot okna s výběrem souborů v adresáři, kde jen vtk je a ujisti se, aby to okna nefiltrovalo soubory s příponou vtk (nejlépe si nechat zobrazit všechny soubory a seřadit je podle jména).
Soubor je umístěn na ploše a jmenuje se lissajous.vtk - nenašla jsem ho
Když zkouším otevřít soubor, který to našlo, objeví se další dva obrázky.
Není tvůj soubor náhodou v adresáři Liss? Protože na té Ploše není. Na té ploše je jen neplatný odkaz na ten soubor (všimni si, že nemá příponu .vtk a má v levém dolním rohu šipku).
Zkus kliknout na tlačítko Start vlevo dole a tam do políčka dát vyhledat soubor "Lissajous.vtk".
Tohle jsou ale fakt úplné základy práce s Windows®.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.