Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

ParaView - otevření souboru .vtk

Od: elisa24® odpovědí: 14 změna:

Dobrý den, nevíte prosím, proč mi v programu ParaView nejde otevřít zdrojový soubor ve formátu VTK leteckaposta.cz/...

Píše, že cannot be read.

Moc děkuji

doplněno 23.10.16 22:14:

Může to být tím, že je v souboru generováno víc bodů, než je napsáno v hlavičce? Jak spočítám kolik je tam bodů?

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

wehappyfew*
hodnocení

2x

Zdravím,

co se má v onom souboru zobrazit? Mně vyjelo toto, viz obrázek.

doplněno 23.10.16 23:10:

Tak já jsem si to otevřela na tabletu, v androidí APPce KiwiViewer.

Zkuste váš ParaView přeinstalovat či updatovat na novější verzi, příp. soubor .vtk otevřte v nějaké free alternativě ParaViewu, třeba VisIt.

ParaView - otevření souboru .vtk
hodnocení

Ano, to je ono - Lissaujousovy obrazce. Jak to mám prosím udělat? Děkuji

doplněno 23.10.16 23:18:

ParaView 5.2.0-RC2 jsem si nainstalovala dneska, tak je snad aktuální. Potřebuju primárně pracovat v ParaView, soubor jsem si připravovala pro tento program, nejde mi o jeho otevření. Zkoušela jsem i formát .txt, ale také to nešlo.

ctenar*
hodnocení

2x

Ten soubor je správně. Odpovídá přesně formátu.

I ten počet bodů (1001) souhlasí (první a poslední bod jsou stejné). Soubor jde otevřít třeba v Notepadu (Poznámkový blok). V menu zrušit Zalamování slov a zapnout Stavový řádek.

Pak v souboru smaž začátek až po první řádek s čísly. Dole v okně ti to ukazuje, že kurzor je na řádku 1. Přesuň kurzor na poslední řádek s čísly a ukáže ti to Řádek číslo 1001.

Zkus si nainstalovat poslední stabilní verzi (5.1). Ty RC verze jsou vývojové beta verze a mohou obsahovat chyby (i když ne tak základní jako čtení jednoduchého souboru formátu vtk *ee*).

hodnocení

Děkuji, takže mám smazat tu hlavičku a nechat tam jen ta čísla?

ctenar*

Hlavičku smaž jen pro spočítání řádek.

Nevím, proč to nefunguje ani v 5.1.2. :(

Nepíše to ještě jiné chybové hlášky? Screenshot?

hodnocení

Neposlali byste mi prosím odkaz na stažení? Stáhla jsem si 5.1.2. z paraview.org/... a také to nejde otevřít. Děkuji

wehappyfew*

Máte OS Windows 32bitový nebo 64bitový?

hodnocení

Mám Windows 64 bit

1. obrázek verze 5. 1. 2 s chybovou hláškou

2. obrázek verze 3. 0 - nejde mi tam soubor ani přetáhnout a je to ohraničené červeně

ParaView - otevření souboru .vtk #2
ParaView - otevření souboru .vtk #3
ctenar*

Normálně přímo v menu/file dej Open a najdi tam přímo ten soubor *.vtk.

Ty tvoje screenshoty ukazují spíše na problém s lnk odkazem, který nemá smysl řešit přes forum.

hodnocení

soubory se mi tam nezobrazují

ctenar*

Tvůj problém není chybný vtk soubor, ale že ani neumíš najít soubor v adresářích svého vlastního disku. To je pak těžké radit. *ee*

Pošli screenshot okna s výběrem souborů v adresáři, kde jen vtk je a ujisti se, aby to okna nefiltrovalo soubory s příponou vtk (nejlépe si nechat zobrazit všechny soubory a seřadit je podle jména).

hodnocení

Soubor je umístěn na ploše a jmenuje se lissajous.vtk - nenašla jsem ho

Když zkouším otevřít soubor, který to našlo, objeví se další dva obrázky.

ParaView - otevření souboru .vtk #4
ParaView - otevření souboru .vtk #5
ParaView - otevření souboru .vtk #6
ctenar*

Není tvůj soubor náhodou v adresáři Liss? Protože na té Ploše není. Na té ploše je jen neplatný odkaz na ten soubor (všimni si, že nemá příponu .vtk a má v levém dolním rohu šipku).

Zkus kliknout na tlačítko Start vlevo dole a tam do políčka dát vyhledat soubor "Lissajous.vtk".

Tohle jsou ale fakt úplné základy práce s Windows®.*sok*

hodnocení

Omlouvám se za neschopnost. Teď jsem to otevřela, dala apply a nic se neděje, pak mi to apply zmizelo.

ParaView - otevření souboru .vtk #7

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]