Nejste přihlášen/a.
Milá zlatá, vy bude už nejspíš z generace, která vyrůstala s počítači a internetem už plenek, že? Víte, oni jsou také lidé, kteří s pc a int. přišli do styku už jako dospělí (např. já - začínal jsem na pc ve 40) či dokonce jako důchodci (např. moje maminka v 75) a mnoho z nich je rádo, že zvládne ty úplné základy se seznamem. Ano, může se vám to zdát divné a nepochopitelné, ale je to tak. Když si vezmu např. své vrstevníky (aktuálně 55), většinou končí u znalostí otevřít seznam a max poslat mail. Tak se tomu tak nedivte - je to stejné, jako když bych vám za osobní auto (pokud máte ŘP) připojil vlek a řekl - zacouvej s tím vlekem do stání kolmo k chodníku. Zvládla byste to? Já třeba ano, doslova sem vyrostl mezi auty a takhle couvám i vlekem už 35let. Taky rozdíl, že?
Jinak samozřejmě nic ve zlém, to jen abyste si uvědomila, že mladá generace s pc a int. vyrostla, pro ty starší (40+) to znamenalo se to učit už na tzv. stará kolena.
Vůbec jsem se nechtěla nikoho dotknout, byť to tak asi vyznělo, ani předvést, jak jsem "moderní". To spíš tak jako obecně konstatuji. Chápu, že jsou vyhledávače Seznam, Centrum a Atlas českými ikonami internetu, oblíbenými převážně u méně zdatných uživatelů, jelikož tam máte vše "na očích". Mapy, zprávy, mejla, počasí... než na Googlu, kde je to všechno poschovávané, tudíž složitější. Nicméně v přesnosti vyhledávaných frází, v nalezených výsledcích zatím nikdo strýčka Googla nepřeválcoval.
Mám rovněž jednu moderní babičku, i rodiče, ti se zprvu techniky obávali, opovrhovali jí a nyní jsou to kovaní závisláci. (: Mají dotykáče, stolňáky, notebooky, tablety - základní správu zařízení v poho zvládají, samozřejmě ne všechno, od toho tu je mladší generace, aby vypomohla. Mamka s taťkou (50tníci) se museli chtě nechtě sžít s technologií v novém zaměstnání, rekvalifikační kurz NEabsolvovali, vzdělávala jsem je já, sice jsem u toho "kvetla" (nic ve zlém), ale nakonec se zadařilo strach odbourat a základy naučit, v práci jsou nyní mezi svými vrstevníky za "bohy". :D
btw: ne, řidičák nevlastním, v autě se mi dělá blivno. (;
Já vím, že jste se nechtěla nikoho dotknout, jen si to vaše mladá generace neuvědomuje, že ovládání pc a znalost (aspoň částečná) internetu pro nás, starší generaci, není od kolébky taková samozřejmost jako pro vás. Vím, o čem mluvím, jsem takřka zcela (už nemohu říkat úplně - loni jsem absolvoval týdenní kurs Autodesk Invertor, ale všechno ostatní, počínaje Photoshopem, Corelem, Autocadem, programování CNC stroje - Fabriwin atd. jsem se učil sám metodou pokus omyl)) pc a int. samouk, navíc zcela bez znalostí angličtiny, což by docela problém, protože když sem začínal (2002), tak bylo takřka všechno ještě pouze v angličtině. A chápu, že jste "kvetla" při učení rodičů (to ze mne můj syn pro nástupu na střední, kdy mi začal počítačově utíkat, taky) - ono totiž na nás nefunguje systém vašeho typu učení "ťuk, ťuk, ťuk" - "hele koukej takhle...". Moji maminku (necelých 82) jsem učil převážně na dálku po Skype já, synův (jejího vnuka) výklad prostě nechápala.
To nic, to se to poddá - ona na vás jednou generace vašich dětí a vnuků taky bude koukat jako na zjevení, až přestanete stíhat rozvoji moderních technologií
Přiznám se, že i já jaksi zaostávám, konkrétně v oblasti chytrých telefonů (nevlastním jej, mám klasický "blbý" tlačítkový :D), sociálních sítí (nejsem tam) a celkově smart-udělátek (hodinky, virtuální brýle, konzole, náramky atp.).
Té současné technologie je na mne zkrátka již přehršel, hi-tech pokrok už nestíhám sledovat, čili už jen filtruji své favority, co se fakt vyplatí monitorovat.
Zbytek nechám na mladší generaci, ať se s tím popere. (: Mám i jiné zájmy než ty virtuální, no ne?
Překladač je integrovan v Prohlížeči Edge(Win.10)Atomatický přeloží do Češtiny najetou stránku v Google aniž bych někam klikal.(Tento Překladač má více nastavení a možností,ale tose dočte ten kdo má WIN.10 a překladač chce.Vim o překladači v Google který tam je-také vyhledávám Googlem jsem normální.Já jen,že jsem tento překladač ráno dnes objevil a instal.(Vyzkoušet ho)Volba je na Vás.Stejně jako byla volba instal.Win.10 nebo ne.Hezký den.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.