Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Víte o něm?

Od: planetka* odpovědí: 8 změna:
8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

wehappyfew*
hodnocení

2x
Zdravím,
ten translátor je na Googlu běžná věc, na seznamu či ostatních vyhledávačích snad už normální člověk ani nehledá, jelikož za Googlem výrazně zaostávají.
ronyx*

Milá zlatá, vy bude už nejspíš z generace, která vyrůstala s počítači a internetem už plenek, že? ;) Víte, oni jsou také lidé, kteří s pc a int. přišli do styku už jako dospělí (např. já - začínal jsem na pc ve 40) či dokonce jako důchodci (např. moje maminka v 75) a mnoho z nich je rádo, že zvládne ty úplné základy se seznamem. Ano, může se vám to zdát divné a nepochopitelné, ale je to tak. Když si vezmu např. své vrstevníky (aktuálně 55), většinou končí u znalostí otevřít seznam a max poslat mail. Tak se tomu tak nedivte - je to stejné, jako když bych vám za osobní auto (pokud máte ŘP) připojil vlek a řekl - zacouvej s tím vlekem do stání kolmo k chodníku. Zvládla byste to? Já třeba ano, doslova sem vyrostl mezi auty a takhle couvám i vlekem už 35let. Taky rozdíl, že? ;)
Jinak samozřejmě nic ve zlém, to jen abyste si uvědomila, že mladá generace s pc a int. vyrostla, pro ty starší (40+) to znamenalo se to učit už na tzv. stará kolena.

wehappyfew*

Vůbec jsem se nechtěla nikoho dotknout, byť to tak asi vyznělo, ani předvést, jak jsem "moderní". To spíš tak jako obecně konstatuji. Chápu, že jsou vyhledávače Seznam, Centrum a Atlas českými ikonami internetu, oblíbenými převážně u méně zdatných uživatelů, jelikož tam máte vše "na očích". Mapy, zprávy, mejla, počasí... než na Googlu, kde je to všechno poschovávané, tudíž složitější. Nicméně v přesnosti vyhledávaných frází, v nalezených výsledcích zatím nikdo strýčka Googla nepřeválcoval.

Mám rovněž jednu moderní babičku, i rodiče, ti se zprvu techniky obávali, opovrhovali jí a nyní jsou to kovaní závisláci. (: Mají dotykáče, stolňáky, notebooky, tablety - základní správu zařízení v poho zvládají, samozřejmě ne všechno, od toho tu je mladší generace, aby vypomohla. Mamka s taťkou (50tníci) se museli chtě nechtě sžít s technologií v novém zaměstnání, rekvalifikační kurz NEabsolvovali, vzdělávala jsem je já, sice jsem u toho "kvetla" (nic ve zlém), ale nakonec se zadařilo strach odbourat a základy naučit, v práci jsou nyní mezi svými vrstevníky za "bohy". :D

btw: ne, řidičák nevlastním, v autě se mi dělá blivno. (;

ronyx*

Já vím, že jste se nechtěla nikoho dotknout, jen si to vaše mladá generace neuvědomuje, že ovládání pc a znalost (aspoň částečná) internetu pro nás, starší generaci, není od kolébky taková samozřejmost jako pro vás. Vím, o čem mluvím, jsem takřka zcela (už nemohu říkat úplně - loni jsem absolvoval týdenní kurs Autodesk Invertor, ale všechno ostatní, počínaje Photoshopem, Corelem, Autocadem, programování CNC stroje - Fabriwin atd. jsem se učil sám metodou pokus omyl)) pc a int. samouk, navíc zcela bez znalostí angličtiny, což by docela problém, protože když sem začínal (2002), tak bylo takřka všechno ještě pouze v angličtině. A chápu, že jste "kvetla" při učení rodičů (to ze mne můj syn pro nástupu na střední, kdy mi začal počítačově utíkat, taky) - ono totiž na nás nefunguje systém vašeho typu učení "ťuk, ťuk, ťuk" - "hele koukej takhle...". Moji maminku (necelých 82) jsem učil převážně na dálku po Skype já, synův (jejího vnuka) výklad prostě nechápala.
To nic, to se to poddá - ona na vás jednou generace vašich dětí a vnuků taky bude koukat jako na zjevení, až přestanete stíhat rozvoji moderních technologií ;)

wehappyfew*

Přiznám se, že i já jaksi zaostávám, konkrétně v oblasti chytrých telefonů (nevlastním jej, mám klasický "blbý" tlačítkový :D), sociálních sítí (nejsem tam) a celkově smart-udělátek (hodinky, virtuální brýle, konzole, náramky atp.).

Té současné technologie je na mne zkrátka již přehršel, hi-tech pokrok už nestíhám sledovat, čili už jen filtruji své favority, co se fakt vyplatí monitorovat.

Zbytek nechám na mladší generaci, ať se s tím popere. (: Mám i jiné zájmy než ty virtuální, no ne?

lidus*
hodnocení

2x

Patrně nejsem normální ale nejdřív hledám na seznamu a pak teprve gogle. 50 jazyků?, hlavně aby to umělo česky, já totiž jinak neumím.

planetka*
18.06.17 16:59

planetka*
hodnocení

Překladač je integrovan v Prohlížeči Edge(Win.10)Atomatický přeloží do Češtiny najetou stránku v Google aniž bych někam klikal.(Tento Překladač má více nastavení a možností,ale tose dočte ten kdo má WIN.10 a překladač chce.Vim o překladači v Google který tam je-také vyhledávám Googlem jsem normální.Já jen,že jsem tento překladač ráno dnes objevil a instal.(Vyzkoušet ho)Volba je na Vás.Stejně jako byla volba instal.Win.10 nebo ne.Hezký den.

Víte o něm? #3

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]