Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
Nejdříve bych chtěl upozornit, že nejsem žádný pc expert a moc se v počítači nevyznám. Nedávno jsem dal počítač na přeformátování a ten mi byl v pořádku vrácen, ale s tím, že mám nyní pamět rozdělenou na místní disk C a místní disk D přičemž 8/10 paměti mám na D, lze nějak udělat abych měl veškerou paměť na c? Nebo jde si nějak nastavit aby se mi soubory stahovali na D, aplikace instalovali na D atp.?
Děkuji,
přeji příjemný zbytek večera..
Dobrý den, já to zkusím upřesnit, resp. jak jsem to pochopil. Máte v počítači pevný disk (HDD) a ten je rozdělen na oddíl C a oddíl D. Oddíl C je menší a to je správně, protože tam máte asi jen OS (operační systém - asi Windows). Oddíl D je podstatně větší a slouží pro aplikace a ukládání souborů. Pokud chcete na oddíl D něco instalovat, tak si tuto možnost zvolíte při instalaci jednotlivých programů (tzv. cestu). Kam stahovat si nastavíte v prohlížeči. Zdravím!
Jen doplním druhý odkaz od Slavco31.
Nevím jaký máte systém, ale u všech složek kam něco stahujete /Hudba - Obrázky - Filmy atd. / kliknete na vlastnosti a tam podle odkazu nastavíte cestu na D:/, tak jak je to na obrázku v uvedeném odkazu pro složku Downloads.
Samozřejmě každá instalovaná aplikace se ptá, kam ji chcete nainstalovat, takže si na disku D: vytvoříte složku (třeba) "Programy" a tam budete vše instalovat.
Rozdělení je správně, pokud "zhavaruje systém" nepřijdete o důležité věci na disku D: (fotky, filmy atd.)
P.S. Ti zručnější si to upraví v registrech.
A nebo se dá přemapovat složky profilu (dokumenty, plocha, hudba, stažené položky, oblíbené položky, obrázky, ...atd) aby je systém přesunul na disk D. Vy nic nepoznáte, počítač bude pracovat a vypadat stále stejně, ale on bude mít složky už ne na systémovém disku, ale na datovém. Stačí na onu složku kliknout pravým tlačítkem myši, zvolit záložku umístění a přepsat cestu z C: na D:
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.