Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Soubory po stažení nejdou vymazávat na XP

Od: h4ever® odpovědí: 10 změna:

Mám taký problém, že když si do PC ve Windows XP stáhnu film (přes Firefox) tak soubory nejdou vymazat, ani když restartuju PC. Ale na Windows 8 smazat jdou. Jiné soubory např. ve složce dokumenty smazat jdou. V nastavení souboru bylo něco že soubor byl uložený na jiném PC a z bezpčenostních důvodech byl blokován. Zrušit blokování? Zvolil jsem ano. Ale to nemělo vliv a stejně nejdou smazat. Proč?

Poznámky o tom že XP jsou staré nebo že bych měl nainstalovat mě nezajímaj.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, já bych zkusil smazat historii Správce stahování ve Firefoxu (nebo doplňku, kterým tam stahujete). Zkusil bych smazat celou složku, kde jsou ty soubory a následně vytvořit novou (to se asi nezdaří). Pokud jste film z této složky i přehrával, tak smažte historii v přehrávači a spusťte tam na okamžik film z jiné složky. Pokud jste film editoval, tak udělejte stejné v editoru. Další možnost je nabootovat PC v nouzovém režimu a tam už by to mohlo jít určitě. Někdy smazání brání i zapnuté (aktivní) Obnovení systému. Tak, hodně štěstí. Zdravím!

doplněno 19.10.16 20:55:

Zaručený způsob je nabootovat PC s Live-CD s OS Linux v mechanice, smazat pod Linuxem, ten ukončit, vyndat Live-CD z mechaniky a nabootovat zase normálně OS Windows z HDD. Jenže, když jste ještě ani nezkusil mazání v nouzovém režimu, tak toto neuděláte. Tak hledejte dál.

hodnocení

Smazání historie nepomohlo. Ani ty úkony nedávají smysl. Když Firefox není zapnutý a ani přehrávač, protože jsem restartoval PC, tak by to mělo jít smazat. I po odhlášení ze systému a znovupřihlášení. Nikdy jsem s tím neměl problém.

hodnocení

0x

Já bych se mrkl na práva k souboru. Klikněte na soubor pravým tlačítkem myši a pokračujte dle obrázku.

Na záložce Zabezpečení si zkontrolujte jaká práva na soubor vůbec máte, případně na kartě Vlastník označte svůj účet a tím převezmete vlastnictví. Pak si můžete nastavit práva jaká chcete a tím soubor i smazat.

Soubory po stažení nejdou vymazávat na XP
ctenar*

Vzhledem k tomu, že ten soubor vytvořil, tak jak nemůže být vlastníkem?

BTW: pěkný návod. To je z Malování?

BTW2: Pěkná čistá plocha (nebo jen ořízlý screenshot?) připomínající W2k *palec*

1) No co já vím :) někdy se s uživatelskými právy udělá něco, co ani s administrátorskýma nejde opravit :) Prostě to byla moje další myšlenka, čím by to asi tak mohlo být. Aneb, když na něco nemám práva, tak první věc, co jdu zkontrolovat jsou ony práva .-)

2) Díky. Ano, klasické malování v XP ve VMwaru. Plocha čistá i ořízlý screenshot :)

ctenar*

Ty šipky jsou domalované ručně pomocí čar?

Koukám, že ten "čistý vzhled" asi bude jeden z dostupných standardních vzhledů plochy ve většině verzí Windows pod názvem Windows Classic.

hodnocení

zapoměl jsem uvést, že jsem administrátor a práva jsem kontroloval, tam je to úplně vpořádku. Kartu Vlastník tam nemám.

ctenar*
hodnocení

0x

Zkus to smazat po restartu v Safe Mode.

hodnocení

Myslíš bezpečný mód prohlížeče? Jaký by to mělo smysl? Nebo save mode Windows? Problém je v tom že nechci aby se mi rozhodily ikony.

ctenar*

Myslel jsem bezp.mod Windows.

Jestli máš vytvořeného uživatele a do bezp.modu se hlásíš jako Admin, tak to snad na tvoji uživatelskou plochu nesahá (používá plochu uživatele Admin).

doplněno 19.10.16 20:19:

Na obnovení ikon existují programy (nezkoušel jsem).

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]