Nejste přihlášen/a.
V poštovním klientu Windows Live Mail nejde otevřít soubor pdf. Vždy to normálně šlo. Pokud pdf z pošty uložím tak jej otevřu. Nevím jakým zázrakem mi klient z ničehonic neotevírá pdf. Neví někdo co by pomohlo?
A jak jste byl zvyklý, že se PDF soubory otvíraly? Je totiž mnoho způsobů nastavení.
Buď máte v internetovém prohlížeči, který pro Windows Live Mail používáte, nastaven doplněk PDF , který otevře pdf soubory přímo v prohlížeči, nebo se prohlížeč zachová dle nastavení stahování souborů, kde jsou další dvě volby. Buď se soubor automaticky stáhne do předvolené složky, nebo se zeptá co se souborem udělat, kde jsou (aby se to nepletlo) další dvě volby. Soubor otevřít, nebo stáhnout.
Takže všeho všudy se to dá nastavit všelijak
Doplněk PDF :
Chrome: do adresního řádku napsat a spustit chrome://plugins/ Otevře se nová záložka, kde zkontrolovat, zdali je doplněk Chrome PDF Viewer aktivní a zda je zatržena volba "spouštění vždy povoleno"
Internet Explorer : Menu -> Nástroje -> spravovat dolňky Otevře se nové okno, kde je nejdříve nutné vlevo dole volbu Zobrazit: nastavit na všechny doplňky. Pak dohledat Adobe PDF Reader a zkontrolovat zda je nastaven na Povoleno.
Mozilla Firefox : Menu -> Nástroje -> doplňky (nebo CTRL+ALT+A) Otevře se nová záložka, kde vlevo vybraz zásuvné moduly a poté dohledat doplněk Adobe Reader a nastavit jej na vždy spustit. V novějších verzích už má mozilla prohlížeč integrovaný, takže ještě zkontrolovat Menu -> Nástroje -> Možnosti -> Aplikace -> dohledat řádek "Přenositelný soubor PDF"a nastavit jej podle přání (Zobrazit v mozille, uložit, zeptat)
Takže pokud sem zadal chrome://plugins/ dostal jsem toto hlášení: Chrome PDF Wiewer (2 files), spouštění vždy povoleno je zaškrtnuto. V poštovním klientu si přece nic nenastavím. Nevím, nemůže být nějak nabouranej WinLiveMail? Je možný že přeinstalace by pomohla.
Áha. Já nějak celou dobu myslel, že se bavíme o webovém rozhraní a jejich Windows Live Mailu - proto jsem taky popisoval nastavení všech prohlížečů. Pokud Vám nefunguje lokální aplikace, přeinstalace by mohla samozřejmě pomoci, ale nevím, zdali live mailu, nebo acrobat readeru (ci jine aplikace pro otvirani PDF). Mozna nejdrive vyzkousejte opravu systemu pomoci prikazu sfc
Kliknout na start -> napsat cmd -> kliknout na nej prav.tlacitkem, zvolit "spustit jako spravce". V nove otevrenem okne napsat sfc /scannow a spustit enterem. Probehne kontrola systemovych souboru a pokud tohle nepomuze, teprve bych preinstaloval obe aplikace.
OK. Zkusím to. Jde jen o otevírání pdf přímo z poštovního klienta, ne z webu - tam to normálně jde. Zkusil sem ještě opravu Acrobat Readru i Windows Essentials/v tomto balíku je WinLiveMail. Ale nic. Ještě zkusím ten postup co píšete, opravu systému a znovu zkusím oba programy opravit.
Při pátrání po problému jsem se nalezl další vodítka. Údajně mají tento problém lidé, kteří udělali upgrade z windows 8 na windows 10. Dále mají ten samý problém uživatelé s internet explorerem 8.1.
Sám píšete "vždy to normálně šlo". Můžete popsat stav, kdy to ještě šlo VS co jste s PC dělal, že už to nejde?
Nedělal sem nic. Mám Win7, jedině že by nějaká aktualizace? Nic sem neinstaloval, nedělal žádnej upgrade a pod. Normálně to jeden šlo, druhý den ne.
Tak buď můžeme pátrat co, proč a jak -> Tento počítač -> spravovat -> prohlížeč událostí -> a tady se prolézat logama systému, aplikací, antiviru atd...
nebo
můžeme spustit body obnovy -> Start -> napsat rstrui (enter) -> a ve spuštěném programu se vrátit v den, kdy PC ještě fungovalo.
Vidím to jako jediný řešení, bod obnovy. Nebo zkusit tu přeinstalaci (ještě sem ji nedělal) WinLiveMail. Dělal jsem jen opravu. Musí to být v tom pštovním klientu, kdyby byl navalenej Acrobat tak žádný pdf neotevřu, já ale pdf z disku nebo z www stránek otevřu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.