Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, napadlo mne posílit operační paměť RAM, ale nejsem si jista, jestli dobře vyberu. Parametry mého PC jsou : Win 10 64-bit, Intel Core 2 Duo CPU E 6750, 2,66 GHz, 2,0 GB RAM, AMD Radeon HD 5450. Stávající RAM jsou 4 x 512 MB, vyměnila bych jen 2 za 2x 1 GB. Dva sloty jsou přístupné, ale pro další dva bych musela demontovat DVD mechaniku. Chci si objednat v Alze i s dopravou, tak bych nerada volila špatně. Díky za rady
Ještě rozměry RAM - délka 130 mm, šířka 30 mm.
Kde najdu, jestli základní deska podporuje 2 GB? V Everestu? Pod jakým názvem? Děkuji
Dobrý den, nepíšete kolik paměti zvládne vaše základní deska ani kolik do nich chcete investovat, ale při dnešních cenách bych dal do PC s x64 systémem víc než jen cca 3GB RAM. Ostatně proti původním 2GB to ani není moc efektivní upgrade. Na to vám pak stačí 32bit OS. Jinak pokud chcete brát na Alze, tak hned ta první nejprodávanější n/... nevypadá špatně, navíc s dopravou zdarma. Obecně vybírejte z pamětí typu DDR2.
Nové určitě nebrat. Staré výběhové typy DDR2 jsou předražené a nevýkonné. Nedávno jsem do záložního PC koupil 2GB DDR2 z aukra bazarové za 300kč celkem. Nejprve si ale stáhněte list kompatibility k základní desce, jaké moduly přesně podporuje. Ale obecně myslím, že si zase tolik nepomůžete. Lepší by bylo si koupit SSD.
Není tu ta nejpodstatnější informace. CO je to za základní desku? Podle toho už se dá na internetu dohledat, jakou RAM a kolik maximálně pro jeden slot i celkem podporuje. Sice podle té na obrázku je jasné, že to jsou DDR2 RAM, ale pořád to nic neříká o těch maximálních hodnotách.
Bylo by to tu, jenže nevím, kde ty údaje najdu. Zkusila jsem Everest a tam je základní deska neidentifikována. Kde mám ještě hledat?
Tak to je tedy divné, nemáte nějakou hodně starou verzi Everestu? No, pak ještě můžu doporučit CPU-Z, který má i 64bitovou verzi a případně se ani nemusí instalovat cpuid.com/...
Informace o základní desce jsou pod záložkou Mainboard.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.