Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak přesunout upravený soubor ve Windows 10

Od: wladi* odpovědí: 10 změna:

Zdravím, prosím o radu jak postupovat v této záležitosti.Mám nainstalovaný Windows 10, kde je možnost psát či kreslit do textu i obrázků /malování/.Můj problém je to, že po označení v textu nebo malování neumím změnu přesunout do dokumentů nebo obrázků či jinam tak, abych se souborem mohl dále pracovat a hlavně pak odeslat.Díky za radu.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Můžete to popsat trochu jinak? Vůbec nerozumím oč se snažíte. Pokud označíte kurzorem text za pomoci levého tlačítka myši (používá se výraz "zamodřit" ), tak aby s textem šlo dále pracovat, tak musíte počítači sdělit, že si text má pamatovat. Pro to slouží funkce "kopírovat" , kterou vyvoláte kliknutím pravého tlačítka na zamodřený text (nebo stisk klaves CTRL+C) . Pak už se stačí přepnout tam, kam chcete text vložit ( Nový dokument, email, poznámkový blok ...) a opět za pomoci pravého tlačítka vyvoláte funkci "vložit". (Nebo stisk klaves CTRL+V)

Ne každý text jde ale kopírovat. Nektere dokumenty mohou tuto funkci mit schvalne vypnutou. Z obrazku text vykopirujete pouze rekognizaci textu (specialni programy na OCR). Na internetu zase musíte dávat pozor na tvar kurzoru myši. Bud je sipka ( bezny normalni stav), nebo mala rucicka ( internetovy odkaz), nebo prave vyber textu vypadajici jako tiskace patkove velke I. Takze dokud se nad textem (kdekoliv v PC : na internetu, v mailu, ve hre, v programu...) neobjevi nad textem tento kurzor, tak s textem nemuzete pracovat.

iz*

Já bych dala přednost slovu "označit". Ne každý ponechává původní nastavení, takže označený text nemusí být podbarven modře...

doplněno 17.10.16 17:22:

Jakube, já vím a znám samozřejmě i "zamodřit". Myslela jsem spíše na čtenáře, kteří na výraz nemusí znát, a kterým někdo mohl nastavit jiné barevné schéma. Ti by marně mohli hledat, co mělo zmodrat...

Máte pravdu... může to mít klidně zelené, ale prostě se tomu slang.říká zamodřit jako se vysavači říká Lux a dodávce Transit atd :) aneb ustálené spojení, které má svůj zažitý význam

ps: slovo "označíte" jsem použil nejdříve, teprve pak jsem napsal, že se tomu říká zamodřit.

tomas11*

A já si myslím že v určitých případech by si uživatel měl aslespoň přečíst nějakou příručku k používání PC a svého OS ,aby se dozvěděl základní věci .

wladi*
hodnocení

Jedná se mi o případ, kdy výšeuvedená metoda nefunguje, na objektu, se který chci pracovat se mi objeví křížek, který má na konci ramen šipky.

To je kurzor pro přesunutí.

A s kterými programy "to" děláte? A hlavně o "co" se snažíte? Takhle budem pořád tápat, proč Vám někde něco nejde, protože možná se pokoušíte udělat něco, co z principu udělat ani nejde.

wladi*
hodnocení

Patrně máte pravdu, že to už možná z principu nelze udělat.Budu to dále zkoumat, díky za snahu mi pomoci tento problém vyřešit.Za snahu dávám bod.

planetka*
hodnocení

1x

111®
hodnocení

0x

označené pak soubor a uložit jako xyz, no a pak třeba tento soubor spustit a označit vše a to zkopírovat kam potřebuješ, následně upravený soubor uložit pod původním nebo jiným názvem

hodnocení

0x

Až úpravu budete chtít "přesunout do dokumentů", jak píšete, tak jí z toho Malování musíte uložit klepnutím na ikonku paměť. karty, viz obr. Vyskočí okno s možnostma, kam.

Jak přesunout upravený soubor ve Windows 10 #2

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]