Nejste přihlášen/a.
Zdravím všechny, pokouším se vytvořit animaci v Photoshopu. Manželka si chce dávat vánoční řetězy všude možně ven a mám za úkol jí to v photoshopu nastínit, jak by to asi vypadalo, než se řetěz skutečně koupí. Statický obrázek udělám bez problému, ale myslel jsem kvůli efektu, že bych to udělal animovaně jako klasický gif (ve výsledku). Napadlo mě udělat prostě 100 fotek jednoho místa s vždy jinými parametry (klasika), ale je to mravenčí práce, tak mě napadlo, zda by to šlo nějak jednodušeji. Na netu jsem ale nic nenašel, tak se ptám zde. Díky za jakýkoliv nápad.
.. ale proč až sto slidů? Nestačilo by 5 - 10 a opakovat? Taky moc nerozumím otázce..
Pracujete s vrstvami? Musíte mít všechny fotky ve vrstvách v jednom dokumentu, poté přidávat v časové ose snímky a vrstvy postupně skrývat.. ale opět nevím, jestli je to to, co chcete.. mrkněte na net a zkuste ptodím poslat nějaký podobný GIF
..
Proto se právě používá jedna výchozí vrstva jako pozadí a pak by se měnily jen ty svíčky ve vrstvách.
Máte tam hodně barev, budete muset osekávat, zkuste "uložit pro web" v pravo nahoře zaškrněte místo .jpg GIF a v pravo snížit množství barev + další úpravy, vlevo dole pod obrázkem by měla být vidět optimalizovaná velikost gifu..
Asi jsme se nepochopili. Vytvořil jsem si v photoshopu vločku, kterou jsem postupně rozkopíroval na celý objekt (fotka pergoly), tam kde chci aby to blikalo. Vždy na přeskáčku jsem jednu vločku nechal svítivě bílou a druhou o něco ztmavil, abych dosáhl efektu blikání. Ovšem nijak se mi nedaří to všechno naházet na časovou osu a udělat výslednou blikavost v gifu.
V těchto animacích se nevyznám to přiznám, ale teď jsem zkusil něco podobného ve videoeditoru. Udělal jsem ve fotografii deset "lampiček", namnožil na 11 fotografii. Na první jsem nechal všechny lampičky zhasnuté, na druhé foto první rozsvítil a ostatní zhasnul, na třetí rozsvítil druhou a ostatní zhasnute a pokračoval. až k jedenácté. Hodil to na časovou osu, nastavil hromadně, nebo u každé zvlášt dobu trvání a vznikl souvisle se rozsvěcující řetěz. To zopakovat na časové ose a mužete to mít do nekonečna se rozsvěcující běžící světlo .Kombinace těchto fotografií mužete dělat cokoliv. To je příklad. Těch kombinácí s časem trvání a množstvím světel je nekonečno. Jestli jsem mimo téma, tak se omlouvám. Je to ale piplačka, která potom v editoru je rychlá.
samozřejmě můžete vytvořit blikání světel na přeskáčku a další sekvence plynulá, další třeba blíkne pět najednou a další zase jinak. Fantazii se meze v takto vytvořené animaci nekladou.
a podbarvíte vánoční hudbou ...
Tak se mi něco podařilo vytvořit ovšem narazil jsem na další problém. Ta animace je asi dost velká (cca 100 vrstev na časové ose) a nemohu to nijak uložit. Tedy mohu, ale pouze jako statický obrázek. Když to zkouším do gifu, tak mi to vyhodí neznámou chybu a do video formátu nevím, zda to jde nějak uložit. Ach jo.
Tak já nevím. Chcete to do videoformátu nebo ne? A proč by ne, jak radí @jofa? Myslím, že tohle je nejlepší a nejjednodušší řešení. Jinak animace jako taková byla vždycky obecně mravenčí prací...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.