Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak vypnout ukládání cookií?

Od: flodur® odpovědí: 5 změna:

Zdravím,
stále se mi na spodním okraji obrazovky nabízí využívání souborů cookie(viz příloha).Pokoušel jsem se v nabídce o vypnutí cookií, ale bezvýsledně. Uvítal bych radu jak správně postupovat abych se té info dole zbavil.

flodur.

doplněno 15.10.16 13:10:

OS mám XP a prohlížeč Firefox.

Jak vypnout ukládání cookií?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

cinematic*
hodnocení

2x

Tohle není "nabídka využívání souborů cookie", ale lišta, která vám oznamuje na základě směrnice EU o ochraně osobních údajů, že tento web potřebuje získat váš souhlas s použitím cookies. Tato zpráva se zobrazí třeba i při první návštěvě této poradny...

Klikněte na "rozumím"a příště už se vás to ptát nebude.

Pokud chcete zakázat cookies ve firefoxu, tady je návod.

iz*
hodnocení

2x

Ukládání cookies povolíte nebo zakážete v nastavení Firefoxu. Pokud se ale chcete zbavit otravných hlášek webů, musíte naopak cookies povolit a potom na těch stránkách odkliknout, že souhlasíte. Web si do cookie uloží Váš souhlas a dál už Vás otravovat nebude. [Já mám cookies zakázána. Je mi milejší na stránkách, které navštěvuji zřídka, odkliknout souhlas a cookie neuložit.]

doplněno 15.10.16 19:40:

Pokus o opravu odkazu z předchozí odpovědi:

Povolení a zakázá/... (podpora Mozilla)

Když úplně zakážeš prijimani cookies můžeš mít problém dostat se do mailů, některých bankovních stránek a na různá fóra. Než to úplně blokovat je lepší zaškrtnout volbu "po vypnutí prohlížeče odstranit cookies" tím se ti prohlížeč nebude zahlcovat bordelem. Některé prohlížeče tam mají i volbu po vypnutí odstranit všechny NOVÉ cookies. To je ještě lepší. Projdeš si stránky, kde je ti příjemné ze si tě pamatují, pak restatrtujes prohlížeč a aktivuješ tuhle volbu. Žádoucí kukí zůstanou uložené ale nový bordel se neuloží.
iz*

Já mám cookies zakázána, povoluji je jenom vybraným stránkám → např. zde, e-mail, banka, apod. Je to trochu piplačka, ale po zkušenosti s flashovými (nebo jak se jim říká) cookies, která vůbec nešlo odstranit, si s tím radši "pohraju".

hodnocení

0x

A chcete vypnout jejich ukládání nebo chcete, aby se na to stránky neptaly?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]