Nejste přihlášen/a.
Dobrý den.
Mám tady velmi zajímavý problém, a to sice, pokud chci na svém serveru spustit soubor Server, který nemá příponu a je spustitelný, tak vždy se dal normálně spustit, a nyní ho nelze spustit, protože tam údajně není. Přímo v adresáři, kde je dám ./Server a vypíše chybu, že soubor není. přitom, když si dám vypsat obsah adresáře, tak tam ten soubor je, a normálně ho vidim i přes sambu... Co je ale divné je to, že se toto děje i si jinými soubory... Mám .sh spouštěcí skript, který danný soubor spouští s nějakými parametry, ale ani přes spouštěcí skript ani ručně prostě spustitt nelze, protože tam ůdajně není. co je zláštní, je to že to dělá i u jiných projektů v jiných adresářích... všechny soubory jsou ok, ale prostě ten, kterým se to spouští údajne neexistuje... Už jsem skusil celý adresář smazat a znovu obnovit ze zálohy, případně obnovit ze zálohy do adresáře s jiným názvem a bez rozdílu, furt to samé...
Nevíte někdo, co s tím, případně co to způsobuje? Disk serveru jsem kontroloval pomocí smartmontools, a je zcela OK.
Když dáš ./S + TAB, tak se ti nabídne?
Také můžeš zkusit ls -1 S* | od jestli tam omylem nemáš nějaké neASCII znaky ve jméně.
Jseš majitel toho souboru? Máš práva na spuštění (r-xr-xr--)?
Je to shell script? Zkus sh ./Server
Už mě nic jiného nenapadá. Kdyžtak pošli screenshot nebo script těch tvých "ls Ser*" a "./Server".
Děláš všechny ty úkony na tom Debian PC nebo máš jen někam přimontovaný svazek přes Sambu a čteš ten soubor přes ní?
Soubor se mi tabem doplní.. Speciální znaky ve jméně nejsou, nejde spustit z žádného uživatele ani root... shell script to není.. Všechny úkonydělám přes SSH, a soubory jsou v adresáři, který je i sdílený přes sambu (ale ta s tím nemá nic společného). Dokonce mi nejde spustit ani steamcmd, protože to tvrdí, že tam ten soubor není.
Obsah spouštěcího skriptu:
#!/bin/sh
BINDIR=$(dirname "$(readlink -fn "$0")")
cd "$BINDIR"
./Server
Ten start.sh nebo přímo ./Server nejde spustit ani jako root?
Jinak už mě nic nenapadá
Ten soubor tam opravdu je, jmenuje se Server a jde přečíst (viz výstup programu file).
Ještě přiložím upravené screenshoty pro jednodušší čtení, kdyby se někdo chtěl na ten problém také podívat.
Máš OS 64bitový, nebo 32bitový? Jestli 64bitový, nemohl by být problém v tom, že ke spuštění 32bitového programu je potřeba něco, co ti chybí?
os je 64-bit, ale nic by tam chybět nemělo, předtím vše šlo bez problému, hlavně si myslím, že kdyby tam chyběla řeba nějaká knihovna, tak by to určitě netvrdilo, že tam ten soubor není...
> předtím vše šlo bez problému ...
Před čím? Jestli to nastalo "po něčem", tak je důležité vědět, po čem.
> kdyby tam chyběla řeba nějaká knihovna, tak by to určitě netvrdilo, že tam ten soubor není...
No, nevím. Normálně v rámci architektury OS ano, ale když spouštíš program architektury jiné, kdo ví?
A máš v PC nějaký určitě funkční 32bitový program?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.