Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nejde odstranit prázdná podsložka

Od: viburnum* odpovědí: 6 změna:

Zdravím,

prosil bych o radu. Zřídil jsem si podsložku k ukládání stažené hudby. Hudbu jsem přesunul potom dále na jiný disk.

Ale podsložka nejde odstranit ať dělám, co dělám. Nedá se ani přejmenovat. Prostě s ní nehnu. Neporadil by mě někdo,

co s tou podsložkou dělat? Dík

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Cosi běží na pozadí a je s touto složkou vázáno. Většinou stačí PC restartovat.

Když jsem začal používat osmičky měli v nich hoši od mrkvosoftu bug. Obsah složky mediálních souborů se smazal ale zbyla neodstranitelná položka thumb.db Nepíšeš jestli náhodou nejedeš na osmičkách ale nejspíš to nebude tvůj případ.

danten*
hodnocení

0x

A oprávnění ke složce je jaké?

Kliknout pravým myšítkem na složku a zvolit "Vlastnosti".

Dále karta "Zabezpečení".

Zde se podívej, jestli máš oprávnění manipulovat se složkou.

Pokud máš plná oprávnění ke složce, zaškrtni "Zobrazovat skryté soubory ..." a také zruš zaškrtnutí "Skrýt chráněné soubory ..."

Ovládací panely => Zobrazení => možnosti složky => karta Zobrazení.

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, já bych to spíše tipoval na to, že si nějaký program stále pamatuje cestu k té podsložce a nedovolí její smazání či přejmenování. Pokud jste do složky soubory stahoval, tak změňte složku pro stahování v prohlížeči. Pokud jste hudební soubory z této složky přehrával nebo je upravoval, tak tu cestu "drží" přehrávač nebo zvukový editor. Takže, přehrávat nebo editovat z jiné složky a on tuto "pustí" (půjde odstranit). A určitě by měla jít složka odstranit, když spustíte PC v nouzovém režimu nebo použijete Live-CD s OS Linux. Zdravím!

P.S. Občas tomu odstranění složky brání i aktivní (zapnuté) Obnovení systému.

jarina

process explorer -search napsat jméno složky

hodnocení

0x

Zkus reset PC nebo to smazat pod DOSem (tucnakem).

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]