Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Černé pruhy

Od: planetka* odpovědí: 9 změna:

Je jiný program pro odstranění černých pruhu z Videa a filmu jako tento na obrázku?Děkují za odpovědi a hezký večer.

Černé pruhy

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

planetka*
hodnocení

Tak jsem něco našel systémem pokus-omyl.Kdyby někdo ještě něco o tom našel napište sem.Všem -Dobrou noc..

Černé pruhy #2

ctenar*
hodnocení

0x

Ty pruhy tam jsou z určitého dobrého důvodu. Situací, kdy by se musely odstranit, moc není (špatně kódovaná videa z Internetu, sledování na určitých velikostech/poměrech obrazovky apod.) Ve všech ostatních případech dojde ke snížení kvality.

Vůbec nechápu, na co to potřebuješ.

doplněno 16.10.16 08:35:

Jestli ty fotky s Eastwoodem jsou ten film, ze kterého chceš pruhy odstranit, tak to je typická ukázka toho, proč by to laici neměli dělat. Snažíš se sledovat film s kinematografickým poměrem stran (zřejmě 2,35:1) na širokoúhlé TV s poměrem stran 16:9. Když odstraníš pruhy, tak buď ořízneš strany záběru nebo roztáhneš obraz na výšku nebo ho ořízneš a roztáhneš zároveň. V každém případě dojde ke snížení kvality obrazu.*ee*

ctenar:

to zhoršení kvality není tak dramatické, aby nestálo za to se zbavit pruhů a zapoměl si na ještě jednu možnost, odstranění pruhů tím, že se obraz roztahuje nelineárně od středu ke krajům, pruhy zmizí, obraz je lehce deformovaný v krajích, kterým lidské oko při sledování nevěnuje moc pozornost.

ctenar*

zhoršení kvality není tak dramatické, aby nestálo za to se zbavit pruhů
Celý obraz se musí interpolovat nějakým ošklivým zlomkem. Veškerý detail se ztratí a vše bude jako když se na to člověk kouká přes láhev limonády. *zed* *bum*

Chápu, že z TV a internetu už to přichází dost zmrzačené a právě proto bych do toho nejraději vůbec nesahal a nechal to zobrazit 1:1.

planetka*
hodnocení

Mám TV (16:9) a na exter disku 2.TB videa-filmy.Kvalita filmu když pruhy pryč mi stačí.Ano ten film s Eastwordem nebyl nijak kvalitni na foto je původní a po odstranění pruhu.(Ukázka)V TV běží pořady filmy některé obraz jen uzký proužek nevyznám se vtom já mám TV uhlopřič.asi 60.cm a kdo ma uhlopřič.100cm tak má uzký film stejně.Mám TV-16:9-USB-DO-PC s nahraváním tak nahrávám(Ne každou blbost)filmy s pruhami i bez.Filmy z internetu kdo co tam dá to kvalitu moc neovlivním.Nemusím mít film super HD kvalita když pak na TV potřebují dalekohled-lupu.Jsem dědek ale taková technika je-tak proč než film dají do TV ho nespracují tak aby byl přes celou obrazovku 16:9.Možná by to šlo ale kdo by předělával hromadu filmu.Nejvíc je HD super v TV REKLAMA ta je pře celou obrazovku.Budu dál ořezava pruhy.Jinák otázka zněla zná někdo takový program a ne na co ho potřebují.Dík Všem a hezký den.

ctenar*

nevyznám se vtom

Proč černé pruhy: zde a zde

Málokdo se chce díval jen na půlku filmu nebo film deformovat křivou lupou. Takže na výběr moc programů nebude.

planetka*
hodnocení

Dal jsem na stažení: Film ma 2.minuty-1.minuta filmu s černýma pruhama-2.minuta kdy jsem odtranil černé pruhy.Původni film nebyl s pruhama moc kvalitní i tak je koukatelný.Já z toho udělám Film 3D na2/.!Hezký večer všem. uloz.to/...

doplněno 16.10.16 19:31:

Ano tomas11 má pravdu po stranách kousek chybí,ale není to moc to mi nějak nevadí.

tomas11*

no jo ale dle mne ti tam takhle zase chybí obraz po stanách.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]