Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Proč nejde otevřít Open Office na win XP?

Od: deprik® odpovědí: 7 změna:

Prosím pěkně, program se mi hned minimalizuje dolů na lištu a nejde obnovit, případně maximalizovat. Přeinstalace nepomohla a obnovení systému na starší datum taky nějak nejde. Díky. Já vím, XP, příští rok se už bude upgrejdovat.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

zkuste starší vydání Openoffice nebo Libreoffice - některé novější již nemusí být pro XP určeny.

doplněno 12.10.16 11:05:

a ještě mne napadá - nemáte (neměl jste) na PC nainstalovány MSoffice? Pokud ano, potřebujete je kompletně odinstalovat - nevím proč, ale když jsem měl koupený PC a zjistil jsem nelegální MSOffice, při instalaci LibreOffice mi to nefungovalo až do odinstalace MSO.

wehappyfew*
hodnocení

0x
Zdravím,
jakou máte v současnosti verzi Apache OpenOffice?
hodnocení

Open Office 4.1.1. Chodilo to nejmíň 5 let, Ms Office jsem nikdy neměl. Vlastně mi to dělá i Průzkumník.

wehappyfew*

Jak píše kolega výše, chce to nejdříve zkontrolovat, zda-li vám do PC někdo nebo něco nenatahalo jiný balík kancelářských aplikací. Stačí i jejich rezidua po neúplné odinstalaci. Děla to fakt neplechu. Já systém umývám CCleanerem.

Dále bych zkusila vyresetovat AOO uživ. profil: (zazálohujte si, uschovejte důležité dokumenty, písemnosti na flešku, máte-li nějaké, kdyby náhodou)

1) OpenOffice povypínat, pozavírat, běží-li na tajňačku (oznamovací oblast, správce úloh ctrl+shift+esc)
2) Máte-li Total Commandera -> dočasně umožnit vidět skryté složky (Konfigurace, možnosti, zobrazení, zaškrtnout "zobrazovat skryté a systémové soubory")

2.5) Nemáte-li TC, tak -> Průzkumník Windows/Uspořádat/Možnosti složky a hledání/Zobrazení/Zobrazovat skryté soubory, složky a jednotky <- (mám Wokna 7, snad se WinXP rozhraní tolik neliší)
3) Najít složku USERS (disk C, standardně)/rozkliknout User/PC jméno/AppData/Roaming/OpenOffice/4/přejmenovat "user"na "xuser"
4) Zkusit otevřít dokument, jestli se AOO zmátoří.

Pak jedině prubnout nejčerstvější verzi OpenOffice anebo portable verzi, příp. dejte šanci alternativě LibreOffice

hodnocení

0x

Pokud je to PC na domácí použití, office, filmy, fotky, internet, není třeba už taky vhodný čas na změnu operačního systému na něco modernějšího? A nečekat až na příští rok?

doplněno 12.10.16 13:20:

Já jen že LibreOffice jsou v ubuntu základní součást, a přeinstalace systému vám možná zabere míň času, než trápení se a laborování se vzpurnými XP.

hodnocení

Moc všem děkuju za snahu a omlouvám se !

Najednou mne to trklo. Před dvěma dny jsem poprvé pracoval na dvou monitorech současně. No a když mám vlevo plochu Win, kancelář jsem měl přetaženu na pravém monitoru. A ten jsem měl vypnutý a otvíraly se dokumenty tam.

wehappyfew*

V poho, hlavně, že všechno fachá, jak má. *palec*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]