Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Po instalaci ovladače nejede počítač, co teď?

Od: 123mirek® odpovědí: 11 změna:

Dobrý den,

instaloval jsem na svůj notebook Lenovo Windows 7. Poté jsem si na internetu našel ovladače podle typu přístroje a seriového čísla. Těch ovladačů tam bylo ke stáhnutí hodně, tak jsem si vybral ty nejdůležitější a pustil se do instalace. Notebook po instalaci asi poloviny ovladačů fungoval. A tak jsem začal s instalací zbytku ovladačů, jenže po instalaci některého z nich se notebook vypnul. Po zapnutí počítač hlásí hlášky :

Checking media

EFI Network 0 for IPv4 ( 68-F7-28-25-3F-DF ) boot failed.

Dá se to nějak opravit?

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

2x

Dobrý den, odhaduji, že je to hlášení BIOSu. Hned po zapnutí NTB použijte patrně klávesu DEL a dostanete se do BIOSu. Tam zvolte bootování z HDD jako první a na poslední záložce BIOS uložte a ukončete (bude restart). Nebo na poslední záložce zvolte BIOS výchozí (default), uložte a jděte s NTB na restart. Pokud OS opět naběhne, tak se potom podívejte do Správce zařízení a tam uvidíte, který ovladač chybí nebo dělá problém. Zdravím!

doplněno 08.10.16 16:08:

Tam, kde jste zvolil bootování z HDD jako první, zakažte Network boot. Změny v BIOSu musíte uložit.

doplněno 08.10.16 16:45:

OS máte na HDD, tak když nebude bootovat jako první, tak nenaběhne. Zdá se, že jako první je volba Network boot. Ovšem, já mám podezření, že jste ještě v BIOSu ani nebyl. Takže, snad Vám poradí někdo s větší trpělivostí - a když jeho radu použijete, tak se třeba i zadaří.

hodnocení

Nabídne mi to další hlášku, viz foto a po této hlášce se objeví další hláška, abych restartoval. Restartovat však nelze.

Po instalaci ovladače nejede počítač, co teď?
hodnocení

Já jsem bootování z HDD nezvolil. Ta hláška tam skočí hned. Nemám na ni žádný vliv. A zakázat Network taky nejde.

hodnocení

Na mém Lenovu se do Biosu jde přes tlačítko DEL. To tlačítko nereaguje. Posílám zbylé 2 hlášky.

Po instalaci ovladače nejede počítač, co teď? #2
Po instalaci ovladače nejede počítač, co teď? #3
ben®

Dobrý den, tak ještě jednou - dokud se nedostanete do BIOSu a neuděláte tam to, viz má první rada, tak NTB nenabootuje - nemůže najít HDD, kde je OS. Po zapnutí NTB opakovaně a tvrdě mačkejte DEL (nebo možná F2) a do BIOSu se jednou dostanete. Zdravím!

doplněno 08.10.16 17:43:

Zkuste to ještě tak, že podržíte klávesu Fn a mačkejte opakovaně F2.

hodnocení

Já umím vlést do Biosu a věřte mi, že kdyby to šlo, byl bych tam a neotravoval bych. I tak vám děkuji za trpělivost.

tomas11*

cs.wikipedia.org/...

tady něco počti

co tam bylo za legální OS?

doplněno 08.10.16 18:53:

diit.cz/...

doplněno 08.10.16 18:59:

kdysi zpět jsem zakoupil Lenovo bezOS , ale pak jsem raději honem kvůli problémům s instalací přikoupil OEM verzi OS , OEM verzi ti prodají jen s novým zařízením.

hodnocení

Bingo, konečně jsem v Biosu. Vyzkoušel jsem hodně zkratek, ale ta poslední Fn plus F2 je ta pravá. A to díky Vám !

Prosím Vás ještě o jedno..., co mám v Biosu změnit? Je to anglicky, to já neumím.

Po instalaci ovladače nejede počítač, co teď? #4
Po instalaci ovladače nejede počítač, co teď? #5
Po instalaci ovladače nejede počítač, co teď? #6
hodnocení

A ještě 2 fotky..

Po instalaci ovladače nejede počítač, co teď? #7
Po instalaci ovladače nejede počítač, co teď? #8
danten*

Secure BOOT => Disable

BOOT Mode => Legacy

hodnocení

Díky Dantene a nejenom tobě. Díky všem co mě v této diskusi pomohli.

Pro vás profíky je to jednoduchý, ale pro mě to byl " porod ".

Ještě jednou díky !

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]