Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
instaloval jsem na svůj notebook Lenovo Windows 7. Poté jsem si na internetu našel ovladače podle typu přístroje a seriového čísla. Těch ovladačů tam bylo ke stáhnutí hodně, tak jsem si vybral ty nejdůležitější a pustil se do instalace. Notebook po instalaci asi poloviny ovladačů fungoval. A tak jsem začal s instalací zbytku ovladačů, jenže po instalaci některého z nich se notebook vypnul. Po zapnutí počítač hlásí hlášky :
Checking media
EFI Network 0 for IPv4 ( 68-F7-28-25-3F-DF ) boot failed.
Dá se to nějak opravit?
Dobrý den, odhaduji, že je to hlášení BIOSu. Hned po zapnutí NTB použijte patrně klávesu DEL a dostanete se do BIOSu. Tam zvolte bootování z HDD jako první a na poslední záložce BIOS uložte a ukončete (bude restart). Nebo na poslední záložce zvolte BIOS výchozí (default), uložte a jděte s NTB na restart. Pokud OS opět naběhne, tak se potom podívejte do Správce zařízení a tam uvidíte, který ovladač chybí nebo dělá problém. Zdravím!
Tam, kde jste zvolil bootování z HDD jako první, zakažte Network boot. Změny v BIOSu musíte uložit.
OS máte na HDD, tak když nebude bootovat jako první, tak nenaběhne. Zdá se, že jako první je volba Network boot. Ovšem, já mám podezření, že jste ještě v BIOSu ani nebyl. Takže, snad Vám poradí někdo s větší trpělivostí - a když jeho radu použijete, tak se třeba i zadaří.
Já jsem bootování z HDD nezvolil. Ta hláška tam skočí hned. Nemám na ni žádný vliv. A zakázat Network taky nejde.
Dobrý den, tak ještě jednou - dokud se nedostanete do BIOSu a neuděláte tam to, viz má první rada, tak NTB nenabootuje - nemůže najít HDD, kde je OS. Po zapnutí NTB opakovaně a tvrdě mačkejte DEL (nebo možná F2) a do BIOSu se jednou dostanete. Zdravím!
Zkuste to ještě tak, že podržíte klávesu Fn a mačkejte opakovaně F2.
Já umím vlést do Biosu a věřte mi, že kdyby to šlo, byl bych tam a neotravoval bych. I tak vám děkuji za trpělivost.
tady něco počti
co tam bylo za legální OS?
kdysi zpět jsem zakoupil Lenovo bezOS , ale pak jsem raději honem kvůli problémům s instalací přikoupil OEM verzi OS , OEM verzi ti prodají jen s novým zařízením.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.