Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Lenovo Baterie

Od: swiz odpovědí: 2 změna:

Dobrý den,

Nedávno jsem si koupil notebook Lenovo E51-80.

Ale chtěl jsem se zpetat jak správně zacházet s baterií?

Protože mám ntb poprvé, tak s ním nemám takové zkušenosti a nevím jak přesně zacházet.

S ntb nikam nechodím a nenosím ho s sebou. Je doma a může být stále připojený na adaptér. Ale vždycky když, se dobije na 100% napíše at to odpojím aby se nepoškodila.

Zajímalo by mě jak s tou baterii správně zacházet.

Jestli vždy nabít na plno pak odpojit nechat vybít na 10% a znovu zapojit. Nebo jak se o ni starat. Nechat to připojené stále k adaptéru?

Děkuju

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

vojtal*
hodnocení

0x

Baterie má omezenou životnost, která spočívá v určitém počtu provedených nabíjecích cyklů (tedy počtu nabití z minima na 100%). Jedinné způsoby, jakými je možné baterii poškodit je špatné skladování, výkyvy teplot, vlhkost, apod. Životnost se krátí právě častějším nabíjením, příliš vysokou nebo naopak nízkou teplotou okolí. Poměrně pěkný článek na toto téma, kde se dozvš všechny informace, najdeš tady - cnews.cz/...

swiz
hodnocení

Děkuju moc :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]