Nejste přihlášen/a.
Ahoj rádci,
po několikahodinovém pátrání na googlu a zkoušení snad všeho co tam je, jsem nenašla nic co by opravdu fungovalo (v dnešní verzi seznamu) k exportu kontaktů (adresáře) do nějakého použitelného souboru, který by se dal dál importovat. Neví někdo o něčem?
Hodně se psalo, že to seznam neumožnuje, pak se něco objevila, ale teď s jiným vzhledem už zase nic nefunguje...
Díky za rady
To není nápověda, ale fórum a byl tam řešený právě ten script z prvního odkazu. Nefunguje ve všech prohlížečích...dívala ses na to?
Jinak seznam ofiko to opravdu nepodporuje, je stejném vlákně je vyjádření z helpdesku
Hm - tak to vypadá že to nejde , ale ještě je tu možnost na seznamu dole , spojit se s jejich ajťákem a v on-line chatu se jej optat a podiskutovat o tomto problému . A pokud to nemají vyřešeno a (vypadá to že ne ) tak se tím budou zaobírat a časem to možná půjde.Už jsem s nimi dříve když "vylepšovali seznam" dohadoval pár chyb a do čtrnácti dnů to obvykle vyřešili.Zdar.
Ještě dodám že na volny .cz to je vyřešeno standartně a jednodušše.
Tak proč by to nemohli vyřešit na serznamu.
Tak to nevím, od roku 2012 se nic neděje a dít ani nebude.
Pro seznam.cz emaily není hlavní předmět !
Tak jsem si psala s Helpdeskem a "Bohužel, tuto možnost schránka neumožňuje".
A může mi ještě někdo prosím poradit, když teda přejdu na Thunderbird, ale používám mail i na mobilu, ale na ten thunderbird neni, tak když odešlu mail z mobilu tak se mi samozřejmě nespáruje s Thunderbirdem...jak docílit, aby to bylo všechno v jednom... Když pak potřebuju na PC ten odeslanej mail třeba přeposlat nebo cokoli z něj, tak mam prostě smůlu...to je dost na prd. Co s tím?
Jedině začnout "novou zprávu" a do pole adresáta klofnutím a ikonku lidí vlevo v poli adresáta aktivovat nabídku adresáře a klikáním na jednoho po druhém to do toho pole plnit (nevím, kolik se vejde). Pracovat opatrně, aby se neodeslala. Potom myší nebo snad Ctrl-A označit a Ctrl-C zkopírovat do schránky a Ctrl-V vložit do souboru třeba v notepadu. A zprávu zrušit a máte čárkami oddělený seznam adres. Pokud v něm máte vyplněná jména, bude jméno v uvozovkách a adresa v špičatých závorkách.
Otevřel bych adresář, vedle pozn. blok a jeden po druhym kopírovat a kopírovat a pak do nového adresáře zpět; je to táhlé, ale furt lepší, než datlovat.
Nějak jsem to překopírovala, ale teď mi zase vytvořenej vcf soubor nebere Thunderbird...teda vezme ho, ale místo jména je prázdno a místo mailu taky...asi špatnej ten vcf soubor. Nevíte, kde se dá spolehlivě vytvořit, aby fungoval...a v jakém pořadí tam musejí být ty údaje (potřebuju jen jméno, příjmení, mail, poznámka)?
Otevři si vcf soubor v poznámkovém bloku.
Formát vcf souboru musí být takto:
begin:vcard
fn:jméno příjmení
n:příjmení;jméno
email;internet:jmeno.prijmeni@email.cz
note:poznámka
version:2.1
end:vcard
Kdybych něco takového potřebovala, tak začnu psát novou zprávu, kliknu na výběr adresátů, ctrl-a označím vše, ctrl-c si to zkopíruju, otevřu excel a ctrl-v vložím. A pak se budu snažit, abych z toho udělala soubor vhodný pro import.
To jsem samozřejm zkoušela snad jako první, ale zmáčknutím ctrl a se označí celá stránka, takže víc ostatního textu než adres. A adresy to označí jen ty co jsou zrovna vidět v "okně".
Jestli jsi při tom měla kurzor v políčku "komu", možná že to bylo nějakou chybou prohlížeče a můžeš to označit trojím kliknutím jako výběr odstavce. Jinak by to z políčka mělo jít vybrat i přes kontextové menu.
Možná by se dalo ještě zkusit tu zprávu s adresáty na Seznamu tlačítkem Uložit a zavřít nechat v Rozepsané, pak jí načíst Thunderbirdem v protokolu IMAP (složka tam zřejmě bude pod jiným názvem než "rozepsané") a adresáty z té zprávy uložit do kontaktů Thunderbirdu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.