Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Který Processor

Od: planetka* odpovědí: 5 změna:

Dobrý večer,mám Windows 10.Profes. po upgrade z Win.7 Chci vyměnit processor.Viz obrázek a nevím který mám tam dat.
Oba jsou funkční-Poraďte..Dále také nevím zda processor mohu v desce v pohodě vyměnit,neb bude nějaký problém v tom,
že nemohu měnit processor jen tak,že je to něčim vazáno a musím Win.10 zas přeinstalovat z novým processorem.Dík Všem
za odpověď.

Který Processor

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

E6700 je na tom dle benchmarků o něco lépe, ale nejedná se o žádný závratný rozdíl.

hodnocení

2x

Výměna procesoru není vázaná ničím jiným než paticí a verzí BIOSu. Tu příslušnou k procesoru si najdeš na stránkách podpory výrobce základní desky. Jestli máš vyšší verzi (její číslo) BIOSu, tak nemusíš nic řešit, jestli nižší, tak musíš udělat upgrade BIOSu, což sice není nějak zvlášť velký problém, ale chce to trochu něco nastudovat a hlavně před tím zazálohovat celý systém, kdyby se něco potento...

naihonn*
hodnocení

0x

Taky se přidám s tím, že E6700 je asi o kousek lepší.

planetka*
hodnocení

Dík za odpovědi-Zakl.deska podporuje oba processory jak jsem zjistil.Mám v PC zakl.desku a uplně stejnou desku(stejnou verzi)mám jako náhradni.Má soccket 775.(Na to co na PC dělám deska-OK)Ptal jsem se proto zda mohu processor na desce vyměnit jen tak bez problému(Tak to jsem se od Vás dozvěděl-dík).Pak když jsem po upgradě přešel na WIN.10 tak jsem chtěl vyzkoušet tu uplně stejnou desku co má jako náhradní a po namontování do PC jsem zjistil že Operač.systém(licence)je vázaná jen k 1.zakl.desce a nemohu i když je stejná jen tak měnit bez nějaké intalace atd..Proto jsem nevěděl zda se to týka i processoru.Grafic.kartu jsem také měnil,ale to jsem věděl,že nebude problém.Dozvěděl jsem se,že WIN.OEM je vázana na zakl.desku atd..o proti WIN. RETAIL která není závislá na hardwaru počítače.Možno měnit-desku, proces atd..

Ano, verze OS je vázaná na desku. Ale procesor můžeš měnit do aleluja, pokud splníš podmínku kompatibility s verzí BIOS.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]