Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
už se to tady párkrát rozebíralo, co je výhodnější a co ne, nyní jsem ale nucen koupit si laserovou tiskárnu, kvůli štítkům pro Českou poštu, co budu tisknout.
Tak mě zajímá, o kolik se mi to prodraží nebo kolik ušetřím na tisku oproto ingoustu, který jsem používal dodnes. Zajímá mě pouze cena tisku například měsíčního 1000 stránek, ne pořizovací ceny náplní, jak často budu tisknout a podobné věci, děkuji
Slušnější levné lasery mají kalkulovanou spotřebu toneru na ´normostranu´ cca 0,50 Kč, slušnější levné inkousty cca 1,00 Kč (uvažuju original náplně) a do ceny tisku nezahrnuju ani cenu tiskárny, ani cenu např. fotoválce nebo pece u laseru (výměna se nevyplatí, nová tiskárna je obvykle levnější)...
Laser. I když originální tonery stojí kolem 2 tisíc, tak neoriginály se dají pořídit kolem 5 stovek a dá se s tím vytisknout tisíce stánek s fakturami i štítků (osobní zkušenost). Kvalita tisku je o třídu lepší, navíc se štítek nerozmaže když se namočí Laserovky navíc nemají tolik pohyblivých mechanických dílů, jsou odolnější (když nekoupíš to absolutně nejlevnější co najdeš) a většinou i rychlejší.
Třeba já mám v kanclu multifunkci od HP, má za sebou asi 40 tisíc stránek včetně štítků a zatím absolutně bez problémů.
Pokud budete tisknout pouze černobíle, kupte laserovku, jediná nevýhoda je, že (většinou s neoriginály tonery) není vytisklá stránka/ štítek/samolepka mechanicky odolná, pokud tisknete na cokoliv hladšího. Cena ČB tiskárna je suprová a tonery jsou taky levné. Zároveň jsou (alespoň většinou) laserové tiskárny méně poruchové a jednodušeji udržitelné (ČB se ani udržovat skoro nemusí).
Uvažuju že koupím tuhle tiskárnu:
Doporučíte mi ji? Nepotřebuju barevný tisk a nepotřebuju ani scaner, jelikož ten budu mít na staré ingoustové...
Přiznám se, že kdybych si osobně kupoval novou tiskárnu, hleděl bych především na cenu toneru. Dříve se tvrdilo, že nejlevnější alternativní (neoriginální) tonery lze zakoupit k tiskárnám značek HP. Nevím jak je tomu dnes, ale lze si to snadno ověřit.
Stojí za zmínku, že u tonerů je udávaná kapacita ( často 3000 stránek) většinou při 5% pokrytí strany (textové předlohy), cena 0,5Kč/stranu je počítaná právě z tisku stran při 5% pokrytí. Zjistíte sám v praxi, jak je snadné a rychlé toner vyprázdnit. Postačí tisk knihy, pár obrázků nebo fotek a toner je fuč.
Vzhledem k tomu, že tiskárny v této cenové hladině spíše směřují k spotřebnímu zboží, neváhal bych a zakoupil bych si z druhé ruky. Na internetu ceny začínají na 1Kč.
doplněno 24.11.12 19:43:V kamenné prodejně, internetovém obchodě, na aukčních serverech..
Vypadá slušně. Cena tiskárny je nízká, originlní toner vyjde tak na 1300Kč, kompatibilní cca na polovinu. Propočtěte si cenovou výhodnost sám
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.