Nejste přihlášen/a.
Ahoj,
Jak/kde najít někoho šikovného, na provádění běžné údržby PC u mých prarodičů v Severních Čechách. Zkoušel jsem inzeráty, ale firmy chtějí vždy dopravit PC k nim na pobočku a účtují si za to větší peníze. V nabídce práce/brigády jsem nikoho nenašel (hledal jsem na dvou inzercích). Ideálně nějakého studenta/absolventa který má dost času a vyzná se v PC a je ochoten dorazit osobně.
Jednalo by se o základní práce typu aktualizace windows, údržba PC (vyčištění od malware), vysvětlení jak používat nějaký nový SW apodob.
Existuje třeba nějaký portál typu jobs.cz kde se tyhle neoficiální domácí práce dají dohodnout?
Děkuji
V Ostravě takový "hodinový ajťák" je. Za hodinu vezme 200 kč i s cestou. A ta první práce, běžná údržba, mu tu hoďku vzala. Navíc, už 2x jsem mu volala a na dálku mi opravil, co jsem potřebovala. Je to úúúžasné. A ta myšlenka, že vím, kde mám hledat pomoc, ta je skvělá! Udivuje mě, že takových lidí není v každém městě více. Že se více takových lidí tímhle ne zrovna živí, ale nepřivydělává si. Mladí si poradí, ale našinec je naprosto bezradný. A pak vděčný. A nemá pc zapráskané nesmysly.
Kamarádka mi dala ústřižek inzerátu. A já jsem to poslala zase svým kamarádkám. Je zajímavé, že tolik lidí hledá přivýdělek a tahle práce nikoho nenapadne. Ten náš dělá údžbáře sítí. Říkám to dobře?
Až bude zavedené EET, tak plno těchto lidí skončí, zdraží a nebo naopak půjdou úplně do ilegality.
Takže si to zatím užívej.
Málo kdo bude jezdit a když tak za více penízků.
Řešení jak zde napsala paní @babkazov je vzdálená správa PC.
Dnes již běžně používaný program TeamViewer.
Pro nekomerční a osobní využití je zdarma (na straně klienta).
Možnost se kdykoliv připojit (pokud je počítač připojen k internetu).
Obsahuje Chat, Video, možnost nahrát celou relaci připojení, kdykoliv program ukončit ze strany klienta atd...
Cena pro studenta nebo freelancera by se mohla pohybovat do těch 200,-.
Dobrý den,
TV a podobné programy pro remote support znám, nicméně občas je potřeba onsite zásah (nový monitor, multifunkce, nový PC), prto je potřeba technika někde v okolí. Mimochodem. Teamviewer je pro komereční použití placený(tedy i v případě že je zásah účtovaný technikem), znáte screanleap.com?
Původní otázka však zůstává nezodpovězena, kde takového člověka najít?
A co vyvěsit inzerát na nejbližší fakultu informatiky? Na fakultách vždycky jsou nějaké centrální a veřejné nástěnky, kde se podobné věci schází.
Popravdě nevím, ale u informatiků bych tomu věřila. Prozkoumejte jejich stránky, popř. zadejte název do vyhledavače, třeba Vám vyskočí nějaké jejich fórum...
Podle mně tomuhle "inzerátu" chybí to podstatné. A to město. Nikdo nebude jezdit z Ústí do Liberce,nebo z Jablonce do Mostu. Pro případného zájemce, by to asi chtělo upřesnit. Co myslíte?
Dobrý den,
no kidně, původně dotaz zde nebyl myšlen jako inzerát, ale žádost o radu.
Takže jedná se o město Krupka v Severních Čechách
To je skvělý nápad, díky, zvážím to.
Bývají na fakultách i nějaké elektronické nástěnky s těmito inzeráty, abych nemusel navštěvovat fakultu osobně (bydlím 350 km od prarodičů)?
Díky
Elektronické nástěnky spíše ne, ale zkuste oslovit vedení škol, jestli by na nástěnku nemohli umístit Vaši nabídku občasné práce.
Zkuste i střední školy → v oblasti počítačů mám dobré zkušenosti s velmi šikovnými středoškoláky. Pro ně by to zase mohla být vítaná možnost nějaké praxe (ta se jim hledá poměrně těžko).
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.