Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Neočekávané vypnutí počítače

Od: ondra26* odpovědí: 8 změna:

Mám problém.

Mám notebook, který běží 24 hodin každý den nepřetržitě. Na něm je zapnutý program, který stahuje data z meteostanice a posílá na web (www.pocasijesetice.cz).

Poslední dobou se notebook neočekávaně vypíná a pří startu notebooku se objeví chybová hláška (v příloze).

Děkuji mnohokrát za radu, jak problém odstranit.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ondra26*
hodnocení

...přikládám screen obrazovky

Neočekávané vypnutí počítače

wehappyfew*
hodnocení

0x
Zdravím,
nedávno mě postihl tentýž problém a nakonec jsem zjistila, že "modré smrti" způsobovaly nové GPU ovladače od Nvidie. S pomocí Googlu vypátráno vlákno s mojí verzí driverů na redditu. Zde se zjistilo, že je vadná a nestabilní (v364.72). Nahrazeno starší, stabilnější variantou a všechno v cajku.
Zkuste se též mrknout, zdali zrovna ta vaše verze není problémová.
AMD/ATi Catalyst či Nvidii GeForce Experience aplikaci byste měl mít v pravém dolním rohu, příp. na ploše. Pokud ne, tak stáhnout z ofiko webů (podle toho, na čem frčíte).
btw. Doporučuji u grafiky zrušit automatické instalování aktualizac, ponechte manuál. Je lepší si nejdřív verzi proklepnout na fórech než ji vpustíte do systému.

hodnocení

0x

Jako první bych začal asi teplotou. Mrknout, vyfoukat (ideálně oddělat dekl aby se dal pořádně vyfoukat CPU chladič ) a pak se uvidí.
Mimo téma, noťas není úplně nejvhodnější na tento provoz i když má své výhody...

ondra26*
hodnocení

Prach v netbooku není a ani se nezahřívá.

Po 8 hod. odpočinku jsem ho zapnul a vše se zasekává - tedy trvá dlouho než se něco otevře na cokoliv kliknu ->> netbook zamrzá.

Už nemohu téměř ani kopirovat - při kopírovánínotebo zamrzne.

Prosím, poradíte mi někdo?

Děkuji mnohokrát.

ondra26*
hodnocení

Tak teď už mi nejde notebook spustit vůbec.

Při startu je modrá obrazovka ... a probíhá oprava systému již 15 minut.

Co dále?

wehappyfew*
Vyskytuje se zamrzání i v nouzovém režimu/safe modu se základními soubory a ovladači, které jsou potřebné ke spuštění systému Windows?
ondra26*
hodnocení

Při vyvolání nouzového režimu pc načítá soubory, ale po cca 1 munutě se zobrazí, že počítač nelze spustit a následná hláška zkontrolujte hardware a software.

Děkuji mnohokrát za rady jak dále postupovat.

Disk K.O.? Podle tohoto popisu jo, ale to vypínání by na to nesedělo.

Pokud už ani nestartuje tak zkusit vyndat disk a zkusit jako druhý někde v PC, případně otestovat, kouknout na S.M.A.R.T. disku.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]