Nejste přihlášen/a.
Ahoj, mám takový problém. Již nějakou dobu mám čtečku karet Apacer AE161. Karta prý nepotřebuje pod Win XP ovladače, tak jsem žádné neinstaloval.
Čtečku normálně připojím do desky a když do ní chci dát nějakou kartu, třeba SD, tak vůbec nic nedělá. Ale když zapojím flashku, diodka problikne a hned jí to načte.
Takže čtečka by měla fungovat, ne? Jen nevím, proč to nečte karty, když to je čtečka karet
Zkus překontrolovat připojení na desce, jestli to nemáš na USB headeru zpřeházené. Každému "slotu" by mělo odpovídat jedno písmeno mechaniky.
To je OK, ale jakmile odpojím flash tak Win dělají jako kdyby tam ta čtečka nebyla zapojená.
Uvážil jsi také možnost problému v kartě? Mně se taky občas stává, že karta se pak tváří jako by tam nebyla, to většinou po tom, když ji např. vytáhnu během zápisu/čtení z ní. Pak pomůže formát.
Jo a jinak doufám, že se čtečka normálně v systému detekuje a vyhradí si písmenka jednotek (nějak jsem to dosud nepochopil)?
Kartou to není, ty fungují obě, tím jsem si jistý.
Jinak čtečtka se vůbec nepřihlásí dokud do ní nedám tu flash.
Aha, no ta písmenka by se měla zarezervovat hned po připojení, ať tam karta/karty je/jsou, nebo ne. Možná, že čtečka karet koliduje s jinými jednotkami, u mě musím mít vždy volná písmena F:, G: a H:, protože na jiné se čtečka prostě nepřihlásí. Pokud jsou tato písmena obsazena, tak se nepřihlásí vůbec nic, proto se podívej, jestli to náhodou není z tohoto důvodu.
Ahoj, tak jsem se podíval na zoubek té čtečce a vyfotil jsem, jak to vypadá u elektriky. Je to tam nějaké černé, viz fotka...Může to být spálené? Nebo jiné nápady? Ale nevím, jak mohlo dojít k tomu, že se čtečka spálila...Popřípadě šlo by to opravit?
No asi tam shořela nějaká souřástka. Pokud zjistíš co to je zač ( z té fotky to poznat nejde), máš ještě šanci to spravit. Ještě můžeš prověřit, jestli ti tam nejiskřil studený spoj.
Zkus lepší fotku, tahle je rozostřená.
Studený spoj je výraz pro spoj, který na první pohled vypadá jako pevné spojení obou dílů, ale ve skutečnosti je spojení mechanicky i elektricky nespolehlivé. Pokud nedosáhnete při pájení potřebné teploty, cín se nerozleje a dělá kuličky. Při příliš vysoké teplotě cín zešedne - zoxiduje.
Převzato z: kolmanl.info/...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.