Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, už si nevím rady... Kamarád má nový notebook s windows 10, a nefnguje mu tam usb lte modem D-Link DWM-221, software nešel nainstalovat, protože ho windows 10 blokuje, proto jsme přes příkazovou řádku aktivovali účet systémového administrátora (kamarádův účet má admin práva, alel toto mu systém nepovolí), a za Administrátora jsme software úspěšně nainstalovali. Poté jsme Administrátora opět vypnuli, a používali dále zase jen kamarádův účet. Problémem je, že aplikace ani po nainstalování nešla spustit (stejný problém, jako byl s instalátorem) Windows 10 jej prostě blokuje a nedovolí jej spustit. Toto "blokování" jsme obešli opět přes cmd, keteré spouštím jako administrátor a pak přes něj spuštím samotnou aplikaci modemu. Připojení k internetu funguje... ALE! Je zajímavé, že prohlížeč, Skype, atd... funguje,.. Ale Steam nikoliv, skusili jsme vypnout firewall, smartscreen, Defender, i Steam reinstalovat, ale bez úspěchu. Když Notebook připojíme normálně k WiFi, tak vše funguje jak má včetně Steamu...
Už fakt nevím co s tím, a dohání mne to k šílenství. Je zde i možnost koupit jiný usb modem, ale co jsem se tak koukal na internetu, tak je se všemi pod Win 10 nějaký problém...
Zjistili jsme tedy že problém je přímo v modemu/jeho softwaru, ale nevím jak to vyřešit/čím nahradit, aby to fungovalo... Modem se občas ani nechce připojit k 4G síti, a aplikace zamrzne... prostě bych do toho kopnul...
Budu opravdu velmi rád, za všechny nápady, či řešení... Případně za doporučení na vhodný LTE usb modem...
Pokud nenajdete řešení, pak ať si koupí něco takovéhoto: czc.cz/...
Je to absolutně nezávislé na operačním systému, připojuje se přes wifi, nemusí tedy vůbec nic instalovat.
Pokud to má jen na doma, pak se dělají i přímo routery s podporou LTE.
Přesně na toto jsme se koukali, bohužel, toto řešení je již příliš drahé, i když věřím, že by problém vyřešilo. A ano, přenáší notebooku mezi domovem a intrem, takže klasický wifi router by nebyl úplně vhodný... Zatím jsme to vyřešili, že má simkartu v mobilu a má puštěný hotspot, a svou vlastní SIMkartu má vyndanou...
Vážení - s tímto problémem jsem se obrátil přímo na firmu D-link kde mě byl poskytnut program, pomocí kterého
jsem aktualisoval software přímo v modemu DWM 221 a poté modem ve WINDOWS 10 začal fungovat. Nicméně
v průběhu času jak Microsoft provádí aktualisace WINDOWS 10 po jedné této aktualisaci instalovaný program
modemu nedokončí připojení k internetu. Přitom je indikováno LTE že je aktivní. Modem využívám pouze ve WIN 7
tak, že mám v počítači dva operační systémy - (WIN 7 + WIN 10). Jestli to někomu pomůže - to je otázka.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.