Nejste přihlášen/a.
Mám ve svém počítači uloženo mnoho textových souborů a když chci kterýkoliv z nich otevřít, zobrazí se mi změť klikyháků a sem tam kouskovité útržky z původního textu a nevím jak to napravit. Adobe Reader mi sděluje (asi byl automaticky aktualitován) že Acrobat Reader má teď jinou podobu než dřív a nikde žádná rada, jak se dostat na původní podobu uložených textů. Chtěl jsem texty otevřít ve Word Pad a taky to ebylo možné. Může mi někdo poradit co provést, aby se uložené texty otevíraly v původní uložené podobě bez zbytečných klikyháhů? Předem mockrát děkuji. Milan
Jakou příponu mají tyto soubory? V jakém editoru byly vytvořeny? Pokud je má otevírat Adobe Reader, tak by měly mít příponu .pdf.
Jsem holt pomalej.
Lepší než předpokládat je se na tu příponu podívat. Zkus použít k otevření textový editor z balíku OpenOffice nebo LibreOffice. Při přeinstalování Adobe Acrobat jsi mu zřejmě přidělil otevírání všech dokumentů.
V jakém programu byly soubory pořízeny, si už nepamatuji, ale předpokládám že by měly mít příponu .doc. Ale nejsem schopný uvést program, ve kterém by se měly otevírat, když před aktualizací Adobe se otevíraly automaticky. A na to se ptám, co já mám na PC provést, abych se dostal k původním textům. Zatím mi odpovědi z Poradte.cz moc nepomohly.
Ale přesto děkuji za snahu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.