Nejste přihlášen/a.
Mám W 10 , do včera to bylo v pohodě, sednu k počítači a upozornění, že se budou stahovat aktualizace, nejdříve nějaká příprava, pak stahování no trvalo to asi 1 1/2 hodiny. Zcela mi to rozkopalo počítač, na rychlém přístupu jsem měla jiné pozadí, stránka ani nenaběhla na ikonky, objevila se stránka jen s hodinami a start nikde. No hrůza, seděla jsem u toho ještě zkoprnělá asi 2 hodiny. Dole na lištu mi přibily nějaké nabídky které ani nepotřebuji. Ale nejhorší je, že když jsem dnes zapínala počítač, tak se točilo kolečko a pak černá obrazovka, stále musím restartovat, před těmi akktualizacemi se mi to nestávalo. Nevím co s tím, nepoškodím si tím počítač, když budu po každé restartovat. co to je ta blbost W 10. Zlatý explorer.Díky za rady.
Ještě k otázce aktualizace W 10 která trvala 1 a 1/2 hod. Teď vše se již zklidnilo, ale při zapnutí počítače, mi naběhne jen kolečko, které se točí a obrazovka monitoru se nerozsvítí, musím restartovat a pak to jede. Najela jsem na naplájení počítače zaškrtla rychlý start, ale přesto to dělá, nemohu najít v ovládacích panelech napájení monitoru pod čím to je? před aktkualizacemi se mi to nestávalo. Monitor je v pořádku. Tak nevím poraďte mi prosím kde je zakopaný pes. Moc mi pomáháte vážím si každé rady. Děkuji moc.Lidičky. A ještě otázka, zda počítači škodí restart a co se při tom děje. Díky.
Možná očekáváte jen politování, ale pro nějakou užitečnou radu tu máte málo konkrétních údajů. Pod pojmem "rozkopání počítače" asi máme většinou trošku jinou představu. Já si naopak Win 10 moc chválím a po aktualizaci ještě víc, ale možná jsem pár drobností musela upravit. Určitě to ale nebylo nic složitého
Nu Vaše povzdechnutí "Co to je ta blbost W 10. Zlatý explorer." mluví za vše... Tady bude každá rada drahá.
Pokud Vám počítač nefunguje, tak se můžete vrátit zpět před instalaci aktualizace s pomocí bodu obnovení.
Nešklebím se nikomu a ničemu. Pouze konstatuji, že radit odborné postupy někomu, kdo tomu zjevně nerozumí, bude stejně platné jako ono pověstné házení perel. Tazateli bych doporučil, aby o pomoc požádal někoho ze svého okolí, kdo tomu rozumí, protože to sám pravděpodobně nezvládne ani když mu zde bude porazeno.
Vaše hodnocení Win10 mi přijde jako od někoho, kdo Win10 nepoužívá, pouze opakuje to, co si někde přečetl. Mám tento systém několik měsíců a nemám s ním ani s aktualizacemi sebemenší problém. A ze svého okolí vím, že rozhodně nejsem výjimka.
To, ze jsou problemy s W10 a take s jejich updaty je proste fakt. Ze se update nepovede a obnova selze take je take fakt. Pak zbude jen kompletni preinstalace. Takze pro lidi, kteri tomu nerozumi a chteji W10 pouze pouzivat je to zlo. Tak nevim cemu se sklebite.Cely koncept updatu od Microsoftu je na ...
Jasan, zkuste si s cistou W7 instalaci ze starsiho media spustit Windows Update a pak napiste jak dlouho cekate na update systemu po instalaci. Ze se se starou verzi sluzby Windows Update treba nikdy nedockate je asi podle vas standard. No nic jdete s defaulte nainstalovanym IE8 po ciste instalaci na stranky Microsoftu a zkuste stahnout update na Windows Update rucne, aby Windows Update zacal konecne fungovat. Ze se s IE8 ze stranek Microsoftu neda rucne stahnou update, protoze IE8 neni podporovan, no kdo by to potreboval, ze. Zkratka Microsoft. Proc vec, ktera funguje spolehlive u jinych systemu a davno predtim nez neco takoveho implementoval Microsoft neni schopen Microsoft udelat?
Děkuji , Je to zajímavá odpověď, měla jsem stará XPéčka, také byl občas problém, pak jsem měla W 7, myslím, že byly dobré, ale našel se někdy také šotek, W 10 nejsou špatné, dobrá volba pro Ty, kteří dovedou jejich funkce zcela využít. My starší, již jen koukneme na banku, zprávy, a sem tam nějaký video, nebo film. pohádky pro vnuky apd. Proto mě Ty všechny funkce, které mi tam natahaly jsou k ničemu.Ani nevím k čemu jsou jsou dole na liště a ve startu, který je teď také zcela jiný. Nemohu najít napájení monitoru. Tak díky moc.
Klikněte na ikonku baterky dole na liště vpravo, tam si nastavíte % jasu monitoru, čas vypnutí monitoru a přechod do spánku.
Děkuji, za rady, odškrtla jsem v kolonce napájení dle rady, kolonku rychlé spouštění a počítač již naběhne po prvním staru. Díky. ale tu baterku dole nl,isště nemám, jinak sei myslím, že se dá přechod do spánku nastavit ještě jinak, třeba přes to napájení, poraďte děkuji.
Otevřete nastavení klávesami Win+i,> Systém> Oznámení a akce> Vybrat, které ikony se zobrazí na hl. panelu – tam si zapněte ikonu napájení.
Ještě jednou dobrý den. V té Vaší odpovědi uvádíte že se několika lidem staráte o počítače, tak mi prosím poradte, proč při zapnutí počítače přestane reagovat točící se kolečko a obrazovka je černá, přitom počítač běží , a nic musím restartovat pak běží.. Děkuji
tak počítač již naběhne po prvním spuštění, v napájení jsem odškrtla rtlačítko rychlé spouštění, a je to. zatím uvidím co ještě na mě připraví, to je stále něco. děkuji.
Tak jo, špatně jsem se vyjádřila, myslela jsem XPéčka, že šly bez problémů. ale nebyly tam jiné výhody, které W 10 má. Ale je to pro lidi, kteří tomu rozumí a vyberou si, z jejich nabídky, co jim vyhovuje, nezatracuji, vše, co je nové, jsem ráda, žo co na počítači umím, to umím. Pro mne je velmi důležité, abych se dostala kam já chci, a jejich nabídky a vychytávky respektuji, ale nevyužívám, i když přeci...
Mě také windows 10 nejde ve všem pod nos a proto jsem jejích požadavek na založení ůčtu odmítl,nepotřebuji ke svému životu všechny ty vychytávky,které jsou vhodné spíše pro mladé lidi,ale ne pro nás starší populaci,avšak vytvořit si své pin jsem musel,jinak bych se do počítače vůbec nedostal a neotevřel bych jej.Jinak s novými aktualizacemi,jsou většinou problémy a než se chyby vychytají,tak to také něco stojí,většinou jsou to zmatky i samotných uživatelů nad tím,jak a co odinstalovat v tom,co nepotřebuji v počítači mít,tím jsem si prošel i já,než jsem se s wndows 10 skamarádil.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.