Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Divný účet na facebooku

Od: gwendollyn* odpovědí: 3 změna:

Zdravím všechny technicky zdatné radily obeznámené s Facebookem a uživatelskými účty:)

Mám následující dotaz : můj ex má na FB profil od roku 2008. Hodně jsme na něm chatovali ( bydlíme dost daleko od sebe), on mě měl v přátelích, já jeho také. Sdíleli jsme fotky, příspěvky, komentovali jsme.Ok.

Po našem rozchodu ex mě ihned vymazal z přátel.Dobrá, no problem. Nedávno jsem se podívala na jeho profil, jestli tam náhodou pořád ještě nejsou nějaké moje staré fotky či příspěvky. A zjistila jsem, že profil má i nadále veřejný, ale vymazal na něm úplně vše - fotky, příspěvky vlastní a přátel, atd. zpětně až do roku 2009. Nechal si tam jen dvě fotografie na timeline ( ne moje naštěstí). Dříve měl cca 120 přátel - nyní jich má 8. Znamená to, že celý původní profil zrušil a založil znova?A že není již na Facebooku skoro vůbec aktivní?

A te´d k té mé hlavní otázce. jelikož si nepřejí, aby mě ještě někdy v budoucnu kontaktoval, chtěla jsem ho zablokovat. Přešla jsem na Nastavení - Jak zabránit někomu, aby mě obtěžoval - Blokovat - Vepište jméno uživatele. Vepsala jsem jméno ex. Ukázala se mi lišta s nabídkou koho blokovat - jeho jménem a dalšími, které jsou tomu jeho velmi podobná. A éjhle - jeho jméno se zobrazilo dvakrát se dvěma různými profilovýmí fotkami: jeden starý známý profil a druhý, zcela nový( je to on, poznala jsem). Vypadá to, že si založil druhý účet. Chtěla jsem se na něj mrknout a klikla jsem na onu fotku v nabídce, koho chci zablokovat. Zobrazila se mi hláška " Odkaz, který jste použili již možná neplatí nebo je tato stránka dostupná jen pro určitý okruh uživatelů, do kterého nepatříte". Co to znamená? Je ten profil již zrušený, neaktuální, nebo že mě ex na druhém profilu zablokoval? Chtěla bych se na tento profil podívat, jestli tam jednak nepověsil nějaké moje fotky nebo tam nepíše nějaké nesmysly o našem vztahu. Je mu to podobné ( je narcistický sociopat). Ve vyhledávání na Facebooku se tento profil nezobrazí, není tam. Nikde jinde dohledat také nejde, ani přes Google. Pouze když ho chci exa zablokovat, zobrazí se jméno a profilová fotka. Je ten účet zrušený? Je nějaký skrytý? Lze to nějak odhalit? Jak se tam dá dostat?

Předem moc děkuji za rady ! :) :)

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

takže vy chcete zablokovat exe, aby vás neobtěžoval, ale přitom jste to vy, kdo ho neustále šmíruje?

v nastavení facebooku se moc nevyznám, nicméně pokud vás někdo zablokuje, tak dotyčného pak na fejsu vůbec nevyhledáte, jako by ani neexistoval. vím to, tahle mě má zablokovanou moje pubertální dcera *smich* pokud se na něčí stránku dostanete, ale ta stránka vás dál nepustí, tak má asi příspěvky nastavené jenom pro určitý okruh známých. může to být jak pro "přátele" obecně, tak třeba jenom jmenovitě pro Máňu, Madlu, Táňu a Jáju a nikdo další příspěvky neuvidí.

pokud se profil ukazuje, tak zrušený nebude a jestli uživatel je nebo není aktivní, to se asi takhle moc nepozná. moje děti toho na zdi moc nemají, ale docela jsou aktivní přes chat *nevi*

iz*
hodnocení

0x

Kdyby původní účet zrušil, už byste ho nenašla.

Nový účet má buď nastaven jenom pro určité lidi, mezi něž Vás nezařadil, nebo Vás v něm zablokoval.

Jestli je nebo není aktivní, nezjistíte.

gwendollyn*
hodnocení

Aha, děkuji! Podle mě to asi vypadá, že ten druhý "tajný" profil který normálně najít nelze má jen pro nějaký okruh lidí, zkoušela ho najít i kamarádka ze svého počítače a také nic. Takže to asi nebude jen pouhým zablokováním někoho :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]