Dobrý den, obracím se na Vás s prosbou o radu. Přestěhovali jsme se na chalupu a včera nám konečně přišli zapojit internet. Modem šlape, síla signálu dostačující, notebook jej vidí ovšem nepřipojí se a já nevím proč. Nepodařilo se mi připojit ani přes můj telefon, leč přítel se včera se svým telefonem normálně připojil a pán, který mi to tu zapojoval se svým notebookem také. U značky wifi signálu je malý vykřičník. Nevím co to znamená, zatím nepomohl ani opakovaný restart všech zařízení. Budu moc vděčná, pokud mi někdo poradí v čem je ten zakopaný pes. Děkuji a přeji hezký den.
Vykřičník znamená, že jste připojena k WiFi, ale nemáte přístup na internet. Problém tedy bude někde v modemu, nebo za ním (internetová přípojka). Doporučuji obrátit se na toho, kdo to připojoval
laurak
Ten kdo to připojoval si s tím neví rady. Navíc v některých jiných zařízeních (tablet, přítelův mobil, notebook toho pána, který to instaloval...) internet normálně funguje. Ale nejde v mém mobilu ani ntb. Jsem z toho dost zoufalá. Navíc bydlíme na vesnici a dostat k nám kohokoliv, kdo by se na to podíval je nadlidský výkon.
haf
Jestli mate zaheslovano, zkuste ve svych zarizenich obnovit heslo. Jinak se pokuste telefonicky poradit se servisem.
doplněno 29.09.16 10:37:
Jen dodam, ze ten vykricnik se u znaku signalu objevi zdy na par vterin, nez se zaktivuje wifi v prijimajicim zarizeni a pokud nezmizi nenavazal se kontakt, i kdyz je signal dostatecny.
Otvorte si Ovladacie panely v ponuke Štart,potom Sieť a internet,ďalej Centrum sieťových pripojení a zdielania a tam uvidíte kde je chyba pripojenia.Dá sa zobraziť aj celá mapa siete.Ak je chyba pred modemom wifi,tak je to nastavením notebooku,to jest či je sieť súkromná,verejná,či to má notebook povolené sa tam a tam pripojiť.Ak za modemom,tak to riešte s prevadzkovateľom.Skúste sa ešte pripojiť po kábli z wifi routeru.
no to že nekomu to jede a jiném ne může být hned několik důvodů. Nejdříve bych vstoupil do routeru a vypnul šifrování, restartoval a zkusil se připojit. Pokud to naskočí je to šifrováním.. pak může být ještě neshoda zařízení s routerem, na NB odeberte všechyn dosavadní WIFI připojení a zkuste se připojit, bude to po vás chtít heslo..tak zadat a mohlo by se to chytit..
To že modem vidí internet,nestačí,musí ho vidět také váš počítač a ten nemáte nastavený pro příjem wifi internetu a to by vám měl udělat ten kdo tomu trošku víc rozumí i když to,néní nic složitého.Napište to jaký máte modem a od koho máte wifi internet.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.