Nejste přihlášen/a.
Zdravím mám problém v mozille firefox
Když dám na seznamu vyhledávat něco co prostě potřebuji, tak seznam mi možnosti najde, ale když kliknu na odkaz, tak mě to vždy přesměruje na yahoo vyhledávač, kde jsou zase stránky s tím co jsem hledal, už nevím co s tím mám dělat. Já to yahoo, ale nechci, chci aby mě seznam rovnou hodil, tam kam potřebuji. Žádný doplněk s yahoo nemám, provedl jsem i novou instalaci, adblock nepomáhá, už jsem z toho hotový.
Poradíte co s tím?
Teď jsem zjistil, že i tady na poradte.cz když zadám do vyhledávače třeba slovo wifi, tak mě to hodí na yahoo, fakt mám dost.
zdravím...taky se mi ta příšernost kterou jsem nikdy nechtěl se mi dostala do počítače a navíc je v angličtině kterou neumím takže pro mne o ničem a čím více jsem se ji snažil dostat ven tak mi připadalo že sílila -dostane se do počítače velice snadno je totiž v hodně programech šikovně schovaná a chce to skutečně dobře uvažovat než něco odkliknete-takže já bych zkusil kliknout nahoře na liště na nástroje/taková ozubené kolečko/a pak projít panely nástrojů a dále poskytovatele vyhledávání a vše co má název yahoo smazat..zakázat popřípadě jestli to nepomůže tak mám v počítači CCleaner a v něm se podívat na programy jestli ho tam mršku nenajdete a smazat...jinak pak zkusit prohledat programy v počítači podrobněji ...někde tam bude...a smazat...
Díky tomu že mozillu neopužívám tak si nejsem jistý jak to tam je ale možná by stálo za zmínku jestli při instalaci se neukazuje někde zaškrtnuté rozšíření na yahoo a proto to teď dělá blbiny. Vzpomínám si že když jsem byl mladší tak sem to rychle vše odklikal, next,next,next,next,finish Teď už sem si dával pozor a dobře sem udělal když jsem cosi instalovat tak mi to nabídlo nějaké rozšíření myslím že Bing, tak stačilo odškrtnout a byl klid.
Podívejte se do Ovládacích panelů - Programy - Odinstalovat program, jestli tam nemáte nainstalovaný "Search Provided by Yahoo". Pokud ano, tak odinstalovat. A nechte projet počítač tímto softwarem.
Díval jste se ve Firefoxu i do Nástroje - Doplňky - Rozšíření, jestli tam není něco jako Yahoo Toolbar?
Teď jsem si všiml že v úvodním dotazu píšete, že žádný doplněk nemáte. Tak snad ještě zkusit obnovit Firefox d/....
Spousty programů, které jsou freeware (zdarma) ma při instalaci různé doplnňky často právě panely pro vyhledávání, které strkají do prohlížečů (všech). O virech ani nemluvím. A přitom to jsou programy, co s intrnetem nesouvisí. Např. na Slunečníci.cz každý program se snaží narvat do prohlížeče seznam.cz lištu. Když každý krok pozorně čteš, tak tam ty advare doplňky jdou odmítnout. Některé programy (např. Jdownloader) ale instalují adware do prohlížečů skrytě a virů je tam dost.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.