Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
mám tu takový zapeklitý příklad. Mám tři účty (A, B, C) a v každém jsou příjmy (+) a výdaje (-) za daný měsíc, tedy 6 zdrojů. A já bych chtěl dát do jednoho skládaného sloupcového grafu přijmy a do druhého výdaje, ale aby byly vedle sebe za daný měsíc.
Tedy jen pro ujasnění 1. skládaný sloupcový graf, kde budou hodnoty (A+, B+, C+) a ve druhém (A-, B-, C-) v jednom měsíci a jednom grafu.
Vždy se mi stane to, že se mi udělá jeden se všemi hodnotami a nebo jsou z nich "normální" sloupcový, i při výběru jen jednoho zdroje.
Je to reálné?
Díky
To je potřeba dát 6 sloupců do jednoho grafu? Pak by tam ještě měl být jeden sloupec pro popis osy. Takže nejlepší je dát první sloupec jako popis osy a další sloupce vedle, pak to celé označit a vytvořit sloupcový graf.
Když klikneš na jakýkoliv prvek grafu (nějaký sloupec) pravým tlačítkem, otevřeš tak formátování a můžeš si navolit formát jaký chceš (barva, ohraničení, popisky, číslo, měřítko). Stejně tak jde kliknout na osu a nastavit formát, i název grafu, pozadí.
Pokud klikneš pravým tlačítkem na graf, vybereš zdrojová data, můžeš nastavit rozah dat pro danou řadu, jméno datové řady (jednoho sloupce), popisky a další. V možnostech grafu lze nastavit formáty a popisky grafu jakožto celého.
Pro formátování konkrétní části stačí na danou část dvojklik levým tlačítkem.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.