Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

V čem udělat Operační systém s Grafikou

Od: fffffff odpovědí: 5 změna:

Dobrý den,

chtěl by jsem se zeptat v čem udělat grafický operační systém. Hledal jsem na internetu, ale tam píšou "obecně". Zkousil cosmos, ale zjistil jsem že má příliš nízké rozlišení (maximálně 720 × 480), proto vás všechny prosím zda by jste mi doporučili program, který dokáže rozlišení 1280×800.

Předem vám děkuji za vaše odpovědi;), ;).

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

No jestli chcete napsat svůj operační systém, tak se na tohle nemůžete ptát.

hm*
hodnocení

0x

Zajímavě nazvané téma, ale dotazu vlastně nerozumím. Ty si chceš naprogramovat operační systém? Tak to by chtělo kompilovaný programovací jazyk, který umí pracovat s hardwarem (na nízké úrovni). Grafiku bych do toho na začátku netahal, ta do OS nepatří (grafika je jen jednou z možností uživatelského rozhraní; až budeš mít OS, můžeš si k němu dodělat GUI, když budeš chtít).

A co se týká toho Cosmosu - když si troufáš na OS, nemusel by pro tebe být až takový problém si ten Cosmos upravit, ne?

hodnocení

0x

Doporučuji to klepnout rovnou ve strojáku, všechno ostatní jen zabírá prostředky ;) Aby to nepadalo, rovnou vem z jedné vody i knihovny a rozhraní :)

fffffff
hodnocení

"Doporučuji to klepnout rovnou ve strojáku"- tím myslíš asi v asi v "Assembly language", že?*zed*

Zase berlička? Já myslel přímo strojový kód ve dvojkové (šesnáckové) soustavě, přece tam nebudeš rvát zase překladač *frajer*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]